Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noul Terminal Plecări Externe de la Aeroportul Internațional Timișoara are finanțarea asigurată

Aeroportul Internațional Timișoara se extinde în continuare, proiectul pentru ridicarea noilor terminale pentru curse externe va continua cu cel pentru plecări. De curând, la AIT a fost inaugurat pentru public noul terminal Sosiri Curse Externe, o investiție importantă, care va asigura fluidizarea traficului de pasageri. Acum, a fost semnat contractul de finanțare și pentru terminalul Plecări Curse Externe, care va avea 12.000 metri pătrați, acesta urmând să preia fluxul de pasageri specific.

Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia” și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii au semnat contractul de finanțare pentru proiectul de investiții „Terminal Plecări Curse Externe”.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea infrastructurii de transport a Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia” prin construirea unui nou terminal care va realiza în condiții funcționale procesarea fluxurilor de pasageri și bagaje aferente plecărilor curselor externe la un nivel optim al serviciilor astfel încât să fie create premisele infrastructurale pentru o creștere a traficului de pasageri până la 3 milioane pasageri per an.

Terminalul va avea o suprafață desfășurată de 12.000 metri pătrați, un sistem complet de control de securitate pentru pasageri și bagaje, 7 lifturi de persoane și bagaje, 18 ghișee check-in, 6 posturi poliție de frontieră, 6 porți automate de scanare documente.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 184,454 milioane lei, din care 93,60 miloane lei sunt fonduri europene nerambursabile, 16,5 mil lei sunt asigurate prin bugetul de stat, iar suma de 74,33 milioane lei se asigură din fonduri proprii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Elvețienii de la Winsedswiss vor să facă în Timiș o academie în domeniul HoReCa

Articolul următor

Fondurile europene, între birocrație și oportunitate: „De ce să fim toți suspecți de infracțiune pentru 100 care nu respectă legea?”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share