Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ordonanță de Urgență pentru actualizarea prețurilor pentru contractele publice

La data de 29.04.2021, Asociația Întreprinzătorilor Maramureș (AIM), (membru UNPR), în parteneriat cu Uniunea Națională a Patronatului Român, a transmis premierului Florin Cîțu o adresă prin care au fost supuse atenției Guvernului României problemele cu care se confruntă companiile din construcții pe fondul măsurilor restrictive aplicate la nivel internațional pentru reducerea efectelor pandemiei. Acestea s-au confruntat și încă sunt afectate în această perioadă de costurile mai mari şi fluctuaţii ale preţurilor, sincope la nivelul lanţului logistic, anulări de comenzi şi întârzieri importante în livrarea materialelor şi echipamentelor, instabilitatea pieței materialelor de producție.

În acest context, reprezentanții AIM și UNPR au solicitat Guvernului României adoptarea unui cadru legislativ care să permită actualizarea prețurilor contractelor de achiziții publice, ca măsură de sprijin al mediului economic.

În discuțiile ulterioare cu reprezentanții AIM și UNPR, premierul Florin Cîțu a arătat deschidere pentru rezolvarea acestor probleme, iar la finalul ședinței de Guvern din data de 11.08.2021, a anunțat adoptarea unei ordonanțe de urgență care va permite actualizarea prețurilor pentru contractele publice”, informează reprezentanții AIM.

Într-adevăr, premierul Florin Cîțu declara la finalul ședinței de Guvern de miercuri: Am avut o ordonanţă de urgență care se referă la actualizarea prețurilor pentru contracte publice. Şi aici trebuie menționat un lucru foarte important: cred că este primul exemplu din UE unde există o astfel de ordonanță. Şi de ce este diferit și este important? Pentru că am ținut foarte tare ca această ordonanță să aibă criterii clare pentru creșterea și scăderea prețurilor. Deci, dacă vor crește prețurile, să fie contractele modificate, dacă scad prețurile, să fie contractele modificate. Deci în ambele sensuri mergem, nu doar într-o direcție, pentru că prețurile se mișcă și în sus și în jos”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

O singură ofertă pentru terminalul cargo de la Aeroportul Oradea

Articolul următor

APIA primește cereri de sprijin financiar pentru distilarea vinului în situații de criză

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share