Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ANL a finalizat în Timiș 30 de noi locuințe pentru tineri și a ajuns la 749 de unități locative realizate în județ

Tinerii din orașul timișean Recaș vor beneficia de 30 de noi locuințe ridicate de Agenția Națională pentru Locuințe. Instituţia aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a anunțat că a recepționat unitățile locative, acestea urmând să fie destinate închirierii.

În urma investiției au fost realizate 15 apartamente cu 1 cameră și 15 apartamente cu 2 camere. Acestea au fost construite în Str. Pieței nr. 26, pe un regim de înălțime P+2E+M (parter+2 etaje+mansardă), valoarea investiției fiind 4.394.127,99 lei (inclusiv TVA).

Până în prezent, la nivelul județului Timiș, ANL a finalizat, în cadrul aceluiași program, 749 de unități locative. Cele mai multe sunt situate în Timişoara (348 de unități locative); Lugoj (127 de unități locative); Deta (118 unități locative); Jimbolia (70 de unități locative); Făget (56 de unități locative); Sânnicolau Mare (30 de unități locative).

Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenției de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.

În prezent, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la instituții financiare autorizate, inclusiv cu garanția statului, sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.

Sumele necesare finanțării programului se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), din bugetele locale, precum și din alte surse legal constituite.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primăria Timișoara pregătește majorarea semnificativă a unor impozite și taxe. Persoanele fizice, taxate la fel cu cele juridice

Articolul următor

Rezultate solide pentru Vienna Insurance Group în prima jumătate a anului 2021

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share