Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fondurile europene pe înțelesul tinerilor fermieri și a fermierilor mici

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a realizat, în premieră, două îndrumare referitoare la accesarea fondurilor europene dedicate submăsurilor 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” şi 6.3 Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, pentru a veni în ajutorul fermierilor.
Potrivit directorului general AFIR, Mihai Moraru, cele două măsuri finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) sunt programate a fi lansate în a doua parte a lunii august.
Îndrumarele pentru accesarea fondurilor europene, la care s-a lucrat în AFIR în ultima vreme, prezintă demersurile concrete pe care trebuie să le parcurgă un solicitant de fonduri pentru a obţine finanţare nerambursabilă şi conţin inclusiv un Plan de afaceri pe care tinerii fermieri îl pot folosi ca model pentru completarea propriilor cereri de finanţare. Îmi doresc ca aceste îndrumare să ajute potenţialii beneficiari şi mă voi asigura că acesta este doar un început în ceea ce înseamnă acordarea din partea AFIR a unui sprijin concret, corelat cu nevoile reale ale beneficiarilor PNDR”, a precizat Mihai Moraru, directorul general al AFIR.
Aceste materiale informative conţin un model de Plan de afaceri şi informaţii concrete care permit fiecăruia dintre cei interesaţi de aceste linii de finanţare să obţină datele relevante pentru a decide accesarea sprijinului financiar, potrivit nevoilor reale ale exploataţiei agricole.
Îndrumarele pentru accesarea fondurilor europene prin submăsurile 6.1 şi 6.3 pot fi descărcate gratuit de pe pagina de internet a AFIR – www.afir.info – din secţiunea Investiţii PNDR, sM 6.1 şi sM 6.3.
Astfel, în a doua jumătate a lunii august vor fi lansate măsurile sM 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” cu o alocare de 100 de milioane de euro, sM 6.3 Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, cu fonduri de 87 de milioane de euro, din care: 60,9 milioane de euro la nivel naţional şi 26,1 milioane de euro pentru zona montană. Ministerul Agriculturii precizează că alocările aferente sesiunilor de depunere vor fi suplimentate conform disponibilului 2014-2020 existent la data aprobării notei de lansare a sesiunii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sprijin pentru introducerea rețelelor de gaz în comunele din județul Bihor

Articolul următor

Oficial ne merge bine: Autoritățile anunță cea mai mare recoltă de grâu de la aderarea la UE

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share