Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oficial ne merge bine: Autoritățile anunță cea mai mare recoltă de grâu de la aderarea la UE

Reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale au anunțat miercuri că România obţine în acest an o producţie de grâu de peste 11,33 milioane de tone, fiind cea mai mare recoltă de la aderarea ţării la Uniunea Europeană.

Până la data de 16 august 2020 a fost recoltată 98,54% din suprafaţa însămânţată cu grâu în 2020/2021, de circa 2,2 milioane hectare.

Anul trecut, România a obţinut doar 6,4 milioane de tone de grâu, recolta fiind diminuată cu peste 40% din cauza secetei. Cei mai buni ani din 2007 şi până în prezent, potrivit datelor transmise de MADR, sunt 2017, cu 10,03 milioane de tone de grâu, 2018 – 10,14 milioane de tone şi 2019 – 10,29 milioane de tone.

„Rating-ul “excepţional” pentru recolta agricolă din anul 2021 acordat României de către GEOGLAM (Group on Earth Observations Global Agricultural Monitoring Initiative) este confirmat de rezultatele obţinute de către fermierii români. Până la această dată, culturile vedetă ale anului 2021 care plasează fermierii din România pe poziţia de leader sunt: grâul, orzul şi rapiţa. Conform datelor operative din data de 16 august 2021, producţia totală de grâu recoltată este de 11,33 milioane de tone, fiind cea mai mare producţie înregistrată de la data aderării României la Uniunea Europeană”, transmite MADR într-un comunicat.

Județele Satu Mare, Timiș, Bihor, Arad, precum și Olt, Caraș Severin, Ialomița, Brăila și Botoșani au avut cele mai mari producții.

Total
1
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fondurile europene pe înțelesul tinerilor fermieri și a fermierilor mici

Articolul următor

Cea mai mare librărie online din țară, fondată la Brașov, împlinește 30 de ani cu un nou logo

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share