Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transgaz va construi în Timiș o nouă conductă pentru transportul gazelor naturale

Compania Transgaz va construi o conductă de transport a gazelor naturale care să lege Timișoara de localitatea Moravița, care se află la granița cu Serbia. Decizia investiției a fost luată după ce în zona Deta societatea OMV Petrom a anunțat că nu mai poate asigura consumul de gaze naturale din sondele pe care le deținea și opera în această parte a județului, ca urmare a epuizării zăcămintelor. Oamenii din mai multe localități au probleme de doi ani cu alimentarea cu gaze, rămânând în frig în mijlocul iernii, printre instituțiile afectate fiind chiar și spitalul din Deta.

Acum, Consiliul Județean Timiș a trecut o etapă birocratică în proiectul care va rezolva definitiv problema alimentării cu gaz a zonei Deta, după ce a eliberat certificatul de urbanism pentru noua conductă de gaz Timișoara – Moravița

Transgaz a început demersurile de construire a unei noi conducte de gaz în județul Timiș, pe traseul Timișoara – Giroc – Deta – Denta – Moravița, inițiativă care garantează extinderea rețelei în mai multe localități de pe traseu. CJ Timiș a eliberat certificatul de urbanism. Astfel, noua conductă este un demers prin care se va rezolva definitiv problema alimentării cu gaz din zona Deta, serviciu de care vor beneficia peste 40.000 de timișeni.

„Asumarea de către conducerea Transgaz a construcției unei noi conducte în Timiș este o decizie istorică pentru care, în numele județului, le mulțumesc. Prin noul proiect de infrastructură energetică, vorbim despre gaz livrat la cu totul alte standarde decât au fost cetățenii obișnuiți, vor fi eliminate pierderile, presiunea scăzută, dar mai ales riscul unor întreruperi care au afectat timișenii din sudul județului”, a spus președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Conducta de 52,7 km care va traversa teritoriul localităților Giroc, Pădureni, Jebel, Voiteg, Deta, Denta și Moravița va fi realizată în aproximativ doi ani jumătate.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

În lipsă de dascăli, corpul profesoral de la Universitatea Politehnica Timișoara e completat cu angajați din marile companii

Articolul următor

Aeroportul din Brașov: 11 obiecte la care se lucrează în prezent

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share