Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea de Medicină Timișoara primește 150 de milioane de lei pentru a ridica un nou campus

Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara va primi 150 de milioane de lei de la buget pentru a construi o nouă clădire cu amfiteatre, un muzeu antropologic, un centru expozițional, precum și un imobil pentru cazare și o sală de sport. Campusul se va ridica în localitatea periurbană a Timișoarei, Ghiroda.

Decizia a fost luată la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, fiind aprobată de Guvern în ședința de joi. Suma alocată este de 144.445.000 de lei.

„Susținem dezvoltarea rețelei de sănătate și educație. Performanța în educație se poate obține prin asigurarea de condiții de studiu la standarde înalte. Acest obiectiv poate fi atins atunci când studenții își pot desfășura activitatea într-un mediu modern, cu dotări de ultimă generație”, a declarat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării.

Proiectul de investiții prevede construirea unei clădiri cu două amfiteatre, 10 săli de seminarii, centru de conferințe, muzeu antropologic, centru expozițional, birouri pentru cadre didactice și personal științific, două săli de studiu și discuții, grupuri sanitare, spații tehnice și administrative, spații de circulație și ascensoare. De asemenea, se vor construi și dota un corp de clădire cu rol didactic, dar și un imobil cu unități de cazare, sală și terenuri de sport.

Construcția va avea dotări moderne, instalații electrice, de protecție împotriva șocurilor, sistem de avertizare și detecție la incendiu, sistem voce-date, sistem de supraveghere video, sistem de avertizare panică, instalații de stins incendii, instalații termice, de ventilare, precum și de irigare a spațiilor verzi.

Durata de execuție a obiectivului de investiții este estimată la 24 luni.

La Universitatea de Medicină și Farmacie «Victor Babeș» Timișoara își desfășoară activitatea medicală 7.241 de studenți. Alături de activitatea didactică, au loc și activități de pregătire medicală în specialitate pentru aproximativ 2.360 de rezidenți. Activitatea didactică și științifică este realizată de 819 cadre didactice, specializate în peste 100 de discipline.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CBRE a asistat JYSK pentru deschiderea unui nou magazin în București

Articolul următor

În lipsă de dascăli, corpul profesoral de la Universitatea Politehnica Timișoara e completat cu angajați din marile companii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share