Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Începe instalarea celor 16 stații de reîncărcare a vehiculelor electrice la Oradea

Un număr de 16 staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice vor fi montate în parcările publice din Oradea, pe străzile: Codrilor – Aquapark Nymphaea, Parcul Traian, Dunărea, Tudor Vladimirescu, Ștefan cel Mare, Primăriei, M. Kogălniceanu, Universității, Splaiul Crișanei, Meiului, Islazului, Xenopol, Nufărului, B-dul Dacia și Ogorului.

În data de 19 august 2021 a fost predat amplasamentul către constructorul și furnizorul S.C Electrogrup S.A, care va începe în scurt timp execuția contractului. Montarea acestora este posibilă prin proiectul implementat de Primăria Oradea prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională – „Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin montarea unor stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în Municipiul Oradea”.

Proiectul este finanțat prin Administrația Fondului pentru Mediu – „Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ”. Valoarea acestuia este de 3.673.284,36 lei inclusiv TVA. Finanțarea nerambursabilă este de 86,85%, iar contribuția proprie a municipiului Oradea este de 13,15% din valoarea eligibilă.

Obiectivul proiectului este reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi în municipiul Oradea. Urmează execuția contractului, respectiv se vor realiza racordurile electrice de la punctele de transformare ale furnizorului de electricitate până la punctul de delimitare (conform avizului de racordare); realizarea instalațiilor electrice de la punctul de delimitare până la stațiile de reîncărcare (conform aviz de racordare); instalarea, montarea și punerea în funcțiune a celor 16 stații de reîncărcare; lucrări de construcții și montaj acestora; realizarea și montarea panourilor de amenajarea locurilor de parcare aferente celor 16 stații de reîncărcare. Termenul de execuție a lucrărilor și de furnizare a stațiilor de reîncărcare este de 6 luni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Expoziția Rivulus Dominarum, deodată cu festivalul castanelor

Articolul următor

Vitantis încheie 3 noi tranzacții de închiriere în suprafață totală de 3.900 m2

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share