Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cinci creșe noi vor fi construite în cele patru municipii din județul Bihor

În toate cele patru municipii din Bihor vor putea fi construite, în total cinci creșe noi, cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, anunță ministrul Dezvoltării, bihoreanul Cseke Attila.

”Sprijinim familiile și încurajăm natalitatea prin această măsură. Dorim ca tinerele mamesă se întoarcă pe piața forței de muncă după concediul de creștere a copiilor, știind că cei mici sunt în siguranță, în creșe moderne”, a spus ministrul.

Cseke Attila a precizat că la Beiuș, Marghita și Salonta va putea fi construită, conform ordinului de ministru emis astăzi, câte o creșă nouă, cererile în acest sens fiind completate de documentația necesară în cazul a celor trei municipii. Primăria din Oradea are la dispoziție 60 de zile pentru a depune cerere la Minister, și a întocmi documentația minimă necesară pentru construcția a două creșe din fondurile Ministerului Dezvoltării.

Ministrul a subliniat că astăzi a fost aprobată finanțarea pentru 138 de creșe noi la nivel național, în 102 de municipii și cele 6 sectoare ale capitalei. Municipiile de sub 100.000 de locuitori vor putea construi câte o creșă, iar cele de peste 100.000, câte două creșe în prima fază a proiectului. Azi funcționează 386 creșe în toată țara.

”Este nevoie de creșe noi în toată țara, Ministerul Dezvoltării lucrează la acest proiect din ianuarie, iar acum au fost aprobate primele 138 de creșe. Urmează alte aprobări, astfel încât să fie construite creșe și în orașele mai mici și în mediul rural”, a conchis Cseke Attila.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Energie electrică obținută din panouri fotovoltaice pentru o grădiniță din Oradea

Articolul următor

Educație financiară pentru liceeni cu ajutorul ASF, BNR, ARB și MF

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share