Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Complex de agrement, în locul ștrandului termal din Baia Mare

Guvernul României a adoptat o hotărâre de desființare a imobilului ștrand municipal din Baia Mare, în vederea realizării, pe același amplasament, a unui complex socio-cultural-sportiv și de agrement.

“Acest obiectiv, promis de prea mult timp băimărenilor, are acum șanse reale de realizare. După decizia guvernului, e nevoie de voință și de implicare la nivelul primăriei pentru ca băimărenii să se bucure în scurt timp de beneficiile unui astfel de obiectiv. Consilierii locali liberali vor susține această investiție necesară în Baia Mare, pe care cetățenii orașului o așteaptă de mulți ani”, a declarat deputatul Călin Bota.

Ștrandul din Baia Mare este închis din 2010. Porțile de intrare în ștrand și gardul de împrejmuire au dispărut, au fost vândute la fier vechi sau zac prăbușite, conform portalului Maramureșenii.ro.

Primăria a vehiculat crearea, în acest perimetru, a unui aquapark cu finanțare chineză sau arabă care să includă parcare, sală de sport, restaurante, dotări pentru o bază sportivă și de agrement și a decis între timp ca ștrandul să fie administrat direct de clubul sportiv al municipiului, Minaur, alături de stadionul de atletism.

O altă variantă era construirea unui centru de business în cadrul ștrandului, cu săli de conferințe, în cazul în care autoritățile achiziționau zona Moara Veche. Suma estimată de municipalitate ca necesară pentru investiție era de 4 milioane de euro, cu o capacitate de primire de până la 3 milioane de vizitatori pe an din România, Ucraina, Ungaria. Nici una dintre variante nu s-a concretizat până acum.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

„Târgul Corvinilor – Târgul de 500 de ani”, între 26 și 29 august la Lugașu de Jos - Bihor

Articolul următor

Ferma Cojocna se profilează pe lactate ecologice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share