Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ferma Cojocna se profilează pe lactate ecologice

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj a decis să orienteze către sectorul ecologic produsele sale lactate cu materie primă provenită de la Ferma Cojocna.  

Ministrul Adrian Oros a vizitat recent ferma, una dintre stațiunile didactice reprezentative ale USAMV.  Ferma se întinde pe 667 ha. Pe lângă producția de material vegetal (porumb siloz, porumb boabe, triticale, floarea-soarelui, lucernă, lot experimental de soia bio și iarbă cultivată), există efective de taurine (284 de exemplare), suine (197), ovine (522), găini ouătoare (11.000).

USAMV este prima instituție de învățământ superior din țară care a obținut certificarea ecologică, pentru produsele lactate obținute la Cojocna (lapte, caș, telemea, sana, brânză burduf) în propria fabrică de prelucrare a laptelui. Ferma oferă un climat favorabil învățării, cercetării și inovării, reprezentând un loc dedicat studenților și personalului didactic, principalii beneficiari ai stațiunii.

Produsele obținute aici ajung la consumatori prin intermediul a două magazine (Gourmeticus Academicum și cel al stațiunii de cercetare), care au apărut ca un răspuns la nevoile comunității de a avea acces la produse sănătoase, locale și de calitate superioară. Produsele sunt 100% locale, materia primă provine de la Cojocna, apoi este transportată la unitatea de producție din Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor, unde cadrele didactice, inginerii și studenții obțin produsele.

USAMV își propune să pună în practică conceptul „de la fermă la furculiță” pentru a avea un control adecvat pe tot lanțul de producție și o trasabilitate controlată. Aceasta vrea să fie un exemplu pentru tinerii care își propun să demareze o afacere în domeniul agro-alimentar și în același timp să ofere clujenilor o serie de produse locale de calitate superioară, la prețuri accesibile majorității consumatorilor.

Total
11
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Complex de agrement, în locul ștrandului termal din Baia Mare

Articolul următor

Dedeman “sapă” în afacerile bricolajului zălăuan

Citește și:
Citeste mai mult

ibis Styles la Brașov in 2024

Accor, unul dintre grupurile lider la nivel global în domeniul ospitalității, își extinde portofoliul în România. Grupul a…
Zi de Zi știri economice:
Total
11
Share