Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rottaprint și-a crescut afacerile cu 9% în pandemie

Cea mai mare tipografie flexografică producătoare de etichete autoadezive și ambalaje flexibile în România a încheiat “anul pandemiei” cu afaceri de 25 de milioane de euro, în creștere cu 9% față de cel precedent.

Pentru acest an compania estimează o creștere de două cifre a veniturilor. Valoarea investițiilor din primele șase luni s-a ridicat la 1,5 milioane de euro și au vizat siguranța și sănătatea angajaților, segmentul tehnologic – achiziția și reînnoirea de utilaje. Societatea din Apahida aniversează anul acesta trei decenii de la înființare.

În toată această perioadă, tipografia a produs 1,3 miliarde de metri liniari de etichete și ambalaje flexibile. Etichetele autoadezive au fost cele mai solicitate produse. În primul semestru, exporturile au crescut cu 4%. În topul țărilor în care Rottaprint a exportat în prima parte a anului se află Ungaria și Germania, alături de încă șapte state. Echipa Rottaprint numără 280 de angajați, cu o medie de fidelitate a acestora de nouă ani.

Cei trei fondatori ai afacerii de familie au fost Arnella și Cristian Nechita-Rotta, Melania Rotta. Anticipând nevoia de specialiști în domeniu, Rottaprint a făcut demersuri pentru ca ocupația de tipograf flexograf să fie introdusă în Codul Ocupațiilor din România. Ulterior, fondatorii au pus bazele primei școli de tipografi, în care angajații cu experiență în domeniu sunt traineri și profesori pentru următoarele generații.

Sunimprof Rottaprint deține două centre logistice în România (Brașov și Ilfov) și alte două în Ungaria și Germania. În 2020, a livrat produse în 10 țări din Europa și Asia. Principalii săi concurenți din Cluj sunt Zipper Services (afaceri anuale de 94 de milioane de lei) și Multi-Color Corporation (62 de milioane).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cannes Yachting Festival 2021 - list of boats on the show

Articolul următor

SHARE: cele mai bune soluţii, când profesioniştii lucrează împreună

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share