Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

SHARE: cele mai bune soluţii, când profesioniştii lucrează împreună

Cum a reuşit o firmă din Iaşi să devină creatorul unor conferinţe internaţionale de arhitectură şi exportator de servicii în 14 ţări ale Europei Centrale şi de Est? Florin Mindirigiu, fondator SHARE Architects, detaliază atuurile conferinţor organizate de agenția ABplus și planurile unui lider în segmentul de evenimente de arhitectură, design şi dezvoltare urbană.

Cum au evoluat conceptul și comunitatea SHARE Architects, care sunt acum atuurile pentru membri, parteneri?  

SHARE Architects este rezultatul a peste 24 de ani de activitate, în care, credem noi, am acumulat un mix de neegalat de experință în comunicarea cu actorii importanți din arhitectură, design, construcții, pe de o parte, și în crearea și dezvoltarea de evenimente, pe de altă parte. Astfel. SHARE Architects a adunat, în jurul conferințelor SHARE, o comunitate impresionantă de profesioniști  din Albania, Bulgaria, Cipru, Cehia, Grecia, Italia, Ungaria, Kosovo, Macedonia de Nord, Polonia,  Slovacia, Slovenia, Serbia, România.

Ne concentrăm mereu pe crearea unui dialog între specialiștii spațiului construit, adaptat contextului regional / internaţional, astfel încât SHARE să devină ocazia perfectă de a discuta aspecte comune şi specifice legate de mediul construit din Europa Centrală şi de Est. Arhitecţii au nevoie de un spaţiu comun de lucru, unde să facă schimb de idei, de experienţă, pentru a găși cele mai bune soluţii de rezolvare a acestor decalaje. În toate aceste ţări, am descoperit că există arhitecţi foarte buni, iar întâlnirile cu marii arhitecţii ai lumii oferă un cadru extraordinar pentru evoluţie.

Problemele şi provocările arhitecturale cu care se confruntă oraşele contemporane sunt, în mare parte, aceleaşi în toate ţările Europei Centrale şi Est. Iar cele mai bune soluţii pot apărea doar atunci când profesioniştii lucrează împreună. De altfel, dacă ne uităm cu atenţie vom observa că unele oraşe din România au înţeles acest lucru. Fac concursuri de proiecte pentru arhitectură şi design urban pe anumite teme, proiecte care sunt deschise tuturor.

Ce provocări a adus pandemia, cum au fost optimizate?

Conferinţele SHARE s-au construit şi au avut succes tocmai pentru că au răspuns acestei necesităţi: de a aduce alături specialiştii de renume internaţional şi pe cei din fiecare ţară a Europei Centrale şi de Est. Prin SHARE, creem oportunități de colaborare în industria AEC- arhitectură, inginerie, construcții. Criza ne-a oferit contextul în care am putut verifica trăinicia comunității SHARE Architects și a primi o confirmare, în plus, că spiritul comunității noastre, descris atât de bine de doi dintre distinșii noștri invitați: –  “an intellectual, emoțional exchange of creative people” (Arch. Ian Ritchie), “long awaited” established architecture network which has “an intellectual purity, an intellectual freshness” ( Sir Philippe Samyn)  – este puternic. Biblioteca digitală SHARE Architects, disponibilă la adresa learn.share-architects.com, păstrează mărturii ale efervescenței comunității noastre, în mediul online, din toată această perioadă.

Care este programul de toamnă al evenimentelor SHARE Architects în Romania?

În luna septembrie va invităm la două reuniuni de experți, care vor continua, de de această dată în evenimente fizice, dezbaterile și întâlnirile din mediul online.

Pe 15 Septembrie, va avea loc SHARE Talk: Arhitectură Spitalelor, prima reuniune a experților români în proiectarea spitalelor, care va  aduce, în fața unei audiențe specializate, studii de caz, dezvoltate pe spitale din România prezentate de echipe de experți multidisciplinare.

Pe 16 Septembrie, este programată conferința specialiștilor în proiectarea spațiilor logistice și de producție. Tehnologia reinventează cerințele tradiționale privind proiectarea, indiferent dacă ne referim la clădirile industriale care găzduiesc spații de producție, spații cu temperatură controlată, linii de producție automatizate sau depozite inteligente, cu facilități independente sau cu spații de birouri încorporate. Plecând de la această premisă, în cadrul  SHARE Talk: Industrial and logistic facility architecture vor fi prezentate proiecte dezvoltate, în România, de birouri cu portofoliu reprezentativ pentru segmentul industrial.

Luna noiembrie este rezervată celui mai important eveniment de arhitectură și inginerie din România, Forumul SHARE Bucharest 2021, scena execlenței în arhitectură și cadrul de întâlnire anual al celor mai influențe și inovatoare personalități ale industriei.  Detalii pe site-ul oficial www.share-architects.com

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rottaprint și-a crescut afacerile cu 9% în pandemie

Articolul următor

Ministerul Economiei va finanța pârtia olimpică Borșa

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share