Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ferma Steluța începe să facă produse procesate

Afacerea de familie de pe dealul Clujului s-a transformat din simplu producător de fructe și legume în procesator de gemuri și sucuri.

Familia Mitre a dezvăluit noua gamă de produse din fructe marca proprie: gemuri de cireșe fără zahăr, gem de cireșe și vișine, sucuri de fructe presate la rece. “Este 100% fruct, fără adaos mascat de zahăr (fructoză, suc concentrat de mere), îndulcitori folosiți în majoritatea produselor prezentate că fiind “fără zahăr””, susțin agricultorii clujeni.

Aceștia au început să își comercializeze produsele și prin aplicația de livrare la domiciliu Tazz by Emag, alături de magazinul lor fizic deschis în cartierul Iris. Printre produsele puse la vânzare se mai numără legume și fructe proaspete (roșii, castraveți, ardei, vinete, varză, dovlecel, porumb, ardei iute, verdețuri, prune, afine).

Ferma și livada sunt gestionate de Ioana Oșan Mitre alături de frații săi, Diana și Dan. “Am ajuns în mai toate marile lanțuri comerciale: Carrefour, Kaufland, Auchan, Mega Image, Lidl”, a spus Ioana Mitre. Sera se întinde pe 8.600 mp, iar livada preluată de familia Mitre de la fosta Întreprindere Agricolă de Stat Cluj, pe 100 ha.

O mare parte din teren este luat în arendă. Livada nouă cuprinde acum 30 ha de cireș, 17 ha de măr și 10 ha de prun, sistemul pe care se merge fiind unul superintensiv, cu un număr mare de pomi la hectar. Majoritatea plantației de măr este certificată ecologic în prezent, alte 4 ha fiind în conversie. Pe viitor toată cultura nouă va fi “eco”.

Primul proiect pe fonduri europene a debutat în 2011, cu o finanțare de 8,5 milioane de lei, dintre care 50% nerambursabili, pentru înființarea unei plantații pomicole de cireși, meri și pruni, iar cel de-al doilea, în 2016, de 6,9 milioane de lei, dintre care 70% nerambursabili, pentru înființarea unei noi plantații de meri și procesarea fructelor.

Din finanțările obținute s-au amplasat plasă antigrindină și folie antiploaie, pe zeci de hectare. Steluța este una dintre cele mai vechi ferme pomicole din țară, primii pomi fiind plantați în 1950. Este situată în Cluj-Napoca, deasupra cartierului Dâmbu Rotund.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Digitalizarea relației dintre bănci și casele de pensii

Articolul următor

Oamenii de afaceri, chemați să investească în Aiud: site dedicat atragerii investitorilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share