Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oamenii de afaceri, chemați să investească în Aiud: site dedicat atragerii investitorilor

Municipiul Aiud are un site dedicat atragerii de investitori. Investinaiud.com a fost dezvoltat de o echihpă de tineri din Aiud și este menit să prezinte un portofoliu al oportunităților pe care municipiul le poate oferi potențialilor investitori, inclusiv o listă cu terenuri și hale publice/private care sunt disponibile pentru închiriere sau vânzare.

„Investitorii vin acolo unde găsesc infrastructura necesară, forță de muncă, oportunități și o comunitate cu o calitate a vieții rezonabilă. Întregul nostru program este construit în așa fel încât să atragem investitori la Aiud. Am parcelat terenul pe care municipiul Aiud îl are, astfel încât să fie pregătit pentru un viitor investitor. Din fericire suntem bine conectați la infrastructura de transport. Avem ieșire la drum european, la autostradă, cale ferată și suntem în proximitatea a trei aeroporturi internaționale. Investim în infrastructură – au fost reabilitate peste 20 de străzi. Un investitor se uită la acest aspect. Investim în educație – reabilităm o grădiniță, construim una nouă, reabilităm Liceul Tehnologic (care alături de Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Ciumbrud pot face din municipiul nostru un pol al învățământului profesional și tehnic – un aspect extrem de important pentru un viitor investitor). Investim în cultură și sport – construim un nou Centru Multicultural și o bază sportivă. Opțiunile de petrecere a timpului liber sunt de asemenea un aspect important pentru un investitor. Investim în calitatea vieții aiudenilor – dezvoltăm piste de biciclete, vom avea un transport public ecologic, serviciile publice se digitalizează, iluminatul public trece pe LED, creăm noi spații de recreere, etc. Toate acestea sunt deosebit de importante pentru un investitor pentru că este atent la mediul în care trăiesc angajații săi. Am atras fonduri europene în valoare de peste 95 de milioane de lei. Acești bani vin în Aiud prin implementarea a 10 proiecte, care pe lângă beneficiile evidente înseamnă și locuri de muncă pentru aiudeni.

Printre altele, rolul administrației publice locale este acela de a crea condițiile necesare dezvoltării unor afaceri de către investitori”, au transmis reprezentanții administrației locale.

Astfel, printre cele zece motive de a investi în Aiud, scoase în evidență de autorii site-ului, se numără infrastructura de transport; disponibilitatea forței de muncă și oportunitățile din locația respectivă, cu referire la terenurile și halele disponibile. Totodată, viitorii investitori sunt ademeniți cu facilități fiscale, cu oportunitățile de turism din jurul Aiudului, dar și cu proiectele de viitor care vizează localitatea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ferma Steluța începe să facă produse procesate

Articolul următor
pixoto.com

Dezbatere pe tema schimbărilor climatice la Brașov: calitatea aerului și reducerea poluării

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share