Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Dezbatere pe tema schimbărilor climatice la Brașov: calitatea aerului și reducerea poluării

pixoto.com

Brașovenii sunt invitați să propună, într-un dialog cu Agenția pentru Managementul Energiei și Protecția Mediului Brașov, soluții pentru limitarea și adaptarea la schimbările climatice, care pot fi puse în aplicare de administrația locală, dar și de fiecare dintre noi, în viața de zi cu zi.

Discuțiile se vor desfășura în cadrul Forumului Orașelor Verzi, pe 9 septembrie, cu comunitatea HoReCa și cu cetățenii brașoveni, pentru a găsi soluții la problemele de mediu cu care ne confruntăm.

„Ne dorim să stăm de vorbă cu cetățenii brașoveni. Vrem să aflăm care sunt problemele pe care le sesizează în raport cu calitatea aerului, dar și ce soluții propun. Ne dorim să discutăm despre măsurile pe care le văd viabile sau le așteaptă din partea municipalității, astfel încât Brașovul viitorului să fie verde și lipsit de poluare. De exemplu, dacă cetățenii văd ca problemă traficul și ca soluție extinderea zonelor pietonale, este important ca în aceste dezbateri să identifice pe cont propriu măsuri de tipul limitării traficului auto, sprijinirii transportului public sau creșterii tarifelor de parcare în anumite zone. În esență, ne propunem să proiectăm orașul în jurul nevoilor și dorințelor cetățenilor, împreună cu ei. Ulterior, propunerile vor putea face parte din Planul de Acțiuni pentru Climă și Energie Brașov 2030. În aceeași zi, ne întâlnim și cu comunitatea HoReCa, alături de care am vrea să găsim soluții pentru ca turismul să polueze mai puțin în Brașov, dar și să transmită un mesaj ferm legat de efectele acțiunilor noastre asupra mediului. Turismul și serviciile pe care le oferim aici pot, într-o oarecare măsură, să educe și responsabilizeze turiștii, iar această schimbare de comportament ar fi un câștig imens. Invităm așadar cetățenii și comunitatea HoReCa să participe la dezbateri, pentru a găsi împreună cele mai potrivite soluții“, a declarat Leea Mihăilă, specialist comunicare ABMEE, citat de bizbrasov.ro.

În urma acestor consultări, ABMEE va înainta municipalității un raport privind problemele identificate și soluțiile propuse.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oamenii de afaceri, chemați să investească în Aiud: site dedicat atragerii investitorilor

Articolul următor

O platformă de agregare a produselor financiare obține o investiție de 180.000 euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share