Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ce condiții trebuie să îndeplinească un cazinou de succes?

Conform unei zicale celebre, casa nu pierde niciodată („The house always wins”, engl.), dar nu se întâmplă mereu așa. În realitate, multe cazinouri falimenteaza, iar competiția reprezentată de cazinourile online a dus la condiții mai dificile pentru cazinourile fizice. Dacă te gândești să deschizi un cazinou sau să investești într-o astfel de afacere, iată ce trebuie să știi înainte de a te implica:

Aspecte legale

Pentru a opera un cazinou, este nevoie să obții o licență de la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc; aplicațiile se pot face aici. Totodată, pe acest site se poate vizualiza lista neagră a site-urilor care organizează jocuri de noroc neautorizate și legislația aferentă domeniului jocurile de noroc.

Dispunerea de capital suficient

Nu contează de cât timp ai deschis cazinoul – în orice situație ești obligat să dispui de o sumă mare de bani pentru a acoperi potențialele câștiguri ale clienților. Cerințele exacte referitoare la sumă diferă de la un stat la altul, dar sumele de bani necesare sunt consistente.

Regulamente referitoare la jocul responsabil

Cazinourilor li se cere să urmeze regulile referitoare la excluderea temporară sau permanentă a anumitor clienți. În unele cazuri, clienții înșiși se pot înscrie pe o astfel de listă dacă ei consideră că se confruntă cu dependența de jocuri de noroc. Va trebui să verifici legislația românească referitoare la joc responsabil – ca în toate cazurile, necunoașterea legii nu reprezintă o scuză în fața organelor de control. Chiar dacă legile nu sunt prea stricte în această privință, respectarea unor bune practici va contribui la clădirea unei reputații bune a cazinoului tău.

Crearea unui plan de business coerent

indiferent de ce afacere ai începe, nu poți porni la drum fără un plan de business. Acesta este un document cu aspect profesional care include informații despre investiția inițială, câștiguri proiectate și strategia de business și de marketing. Acest document te ajută în munca ta, dar este deosebit de util și atunci când vrei să atragi investiții sau să soliciți un credit. Planul de business trebuie să mai includă și un studiu de fezabilitate, care să confirme existența unei cereri pentru servicii de jocuri de noroc, justificând astfel investiția.

Investiții în active fixe

Dacă este vorba despre un cazinou fizic, trebuie să te gândești la găsirea sau construirea unei clădiri în care să funcționeze afacerea, achiziționarea de echipamente de joc și achiziționarea numeroaselor obiecte de inventar care fac parte dintr-un spațiu comercial. În cazul unui cazinou online axat pe jocuri precum păcănele online, tot va trebui să investești în echipamente de IT.

Existența unui personal dedicat

O afacere de succes se construiește cu oamenii potriviți, așadar trebuie să recrutezi echipa potrivită pentru cazinoul tău. Angajații trebuie să fie pasionați de jocuri de noroc, să aibă experiență în domeniu și să fie experți în customer service.

Strategia de marketing

Vei reuși să atragi clienți doar dacă vei ști să crești vizibilitatea cazinoului tău și vei comunica eficient avantajele oferite de unitatea pe care o operezi.

Deschiderea și dezvoltarea unei afaceri în domeniului jocurilor de noroc este o inițiativă extrem de complexă și îndrăzneață. Sunt foarte mulți factori care contribuie la succesul unui cazinou, printre care se numără și cei prezentați mai sus.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Jurnaliștii – vedetele Galei Presei Mureșene 2021

Articolul următor

Mediciniștii din Cluj, în topul World University Rankings

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share