Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Mediciniștii din Cluj, în topul World University Rankings

Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu (UMFIH) Cluj se situează pe locul doi în topul universităților din România și este singura de profil din țară listată printre cele mai bune 1.000 din lume în clasamentul World University Rankings (WUR).

În clasamentul dat publicității de Times Higher Education (THE) sunt incluse 16 universități din România, dintre care trei din Cluj: UMFIH, Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea Tehnică.

Dintre cele 16 românești prezente în top, două se află printre primele 1.000 de din lume: Academia de Studii Economice București, locul 501+ la nivel mondial și pe primul la nivel național, și UMFIH, pe locul 801+ la nivel mondial și pe doi național. În 2021 au fost incluse 13 universități din România.

“Prin aceste performanțe, universitatea noastră se află în elita universităților europene, dar și de la nivel mondial. Pe lângă prestigiul câștigat, o astfel de recunoaștere internațională ne motivează și ne responsabilizează să menținem și să ne depășim standardele. Aceasta reprezintă o oportunitate extraordinară de a accesa noi proiecte, în special în domeniul cercetării, precum și de programe educaționale avansate, ce vor duce la creșterea valorii universității noastre” – Anca Buzoianu, rector UMFIH

WUR este un clasament internațional din domeniul academic, care reunește 1.600 de universități de elită din 99 de țări. Topul se bazează pe 13 indicatori, care măsoară performanța unei instituții în patru domenii: predare, cercetare, transfer de cunoștințe și perspective internaționale.

Universitățile au fost evaluate în funcție de calitatea procesului educațional și a mediului de învățare; calitatea cercetării reflectată în indicatori de volum; venituri; reputație și impactul acesteia reflectat în citări; gradul de internaționalizare analizat din perspectiva studenților, profesorilor și partenerilor internaționali; transferul de cunoștințe spre mediul socio-economic.

Podiumul WUR

  1. University of Oxford
  2. California Institute of Technology
  3. Harvard University
  4. Stanford University
  5. University of Cambridge

Sursa: THE

Total
1
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ce condiții trebuie să îndeplinească un cazinou de succes?

Articolul următor

Conferința Pro Afaceri Verzi Brașov

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share