Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noile autobuze electrice din Brașov, echipate cu un sistem de inteligență artificială pentru prevenirea coliziunilor în trafic

Noile autobuze electrice din Brașov au fost echipate cu un sistem avansat de asistență, care folosește inteligența artificială pentru a avertiza șoferul înaintea producerii unor coliziuni în trafic.

Autobuzele electrice care circulă pe străzile din Brașov sunt de acum mai sigure. La finalul lunii august, acestea au fost echipate cu Sistemul Avansat de Asistență a Șoferului produs de compania Mobileye (deținută de Intel).

Denumit Mobileye Shield+, sistemul poate avertiza șoferii autobuzelor înaintea producerii unor coliziuni în trafic. Totodată, sistemul monitorizează unghiurile moarte și face posibilă evitarea accidentării pietonilor sau bicicliștilor care ajung în această zonă, scrie automarket.

Mai multe camere externe, controlate de inteligență artificială, scanează în timp real participanții la trafic. În cazul detectării unui pericol iminent de coliziune, sistemul emite alerte vizuale și sonore (afișate pe display-ul aparatului) pentru a ajuta șoferul să evite accidentul.

Printre alertele emise de sistemul Mobileye Shield+ se numără alerta de impact frontal cu un autovehicul, alerta de schimbare a benzii fără semnalizare, alerta de impact frontal cu un pieton sau un biciclist sau alerta privind nepăstrarea distanței optime față de un alt autovehicul.

Totodată, susține compania producătoare, aceste alerte conduc în timp la o schimbare în bine a comportamentului șoferilor la volan.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Peste 400 milioane de tranzacții pe card în valoare de 25 miliarde euro în doar 3 luni

Articolul următor

Flodor Transcom a finalizat lucrările la Autogara Marghita

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share