Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Companie românească de securitate cibernetică, listată pe piaţa AeRO a BVB – creștere a cifrei de afaceri cu 76%

Safetech Innovations, o companie românească de securitate cibernetică listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, raportează o cifră de afaceri de 9,3 milioane de lei în primele şase luni din 2021, în creştere cu 76% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut şi un profit net de 1,3 milioane de lei, cu 202% mai mult faţă de primul semestru din 2020.

“Prima jumătate a anului a fost una excelentă pentru sectorul securităţii cibernetice din România şi pentru Safetech Innvoations. Am câştigat noi contracte, contractele recurente pentru serviciile CERT au adus lichidităţi semnificative, precum şi stabilitate şi predictibilitate pentru afacerea noastră. Ne-am extins baza de clienţi şi am semnat în acelaşi timp contracte noi cu clienţii existenţi. Suntem optimişti în ceea ce priveşte viitorul, deoarece poziţia noastră pe piaţa românească este puternică, iar Safetech Innovations este un furnizor cu reputaţie de servicii de securitate cibernetică atât pentru companiile multinaţionale mari, cât şi pentru cele antreprenoriale de dimensiuni medii. Având în vedere că rezultatele din primele şase luni ale anului depăşesc aşteptările iniţiale, am decis să le comunicăm acţionarilor noştri estimări revizuite ale cifrei de afaceri şi a profitului pentru întreg anul 2021”, a transmis Victor Gânsac, CEO al Safetech Innovations, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, motivul principal din spatele majorării semnificative a cifrei de afaceri este legat de creşterea cererii pentru soluţii de securitate cibernetică şi contractele recurente pe care compania le-a semnat cu clienţii, pentru monitorizarea securităţii cibernetice, începând cu sfârşitul anului 2020. Acestea sunt contracte cu clienţi care sunt facturaţi lunar şi care au o durată medie de trei ani. Din cifra de afaceri totală, aproximativ 55% au fost venituri provenite din servicii de securitate, în timp ce restul de 45% au inclus soluţii de securitate cibernetică, precum mentenanţă, suport şi implementare de soluţii de securitate.

Datorită performanţei din primele şase luni ale anului precum şi a perspectivelor promiţătoare pentru restul anului, Safetech Innovations şi-a revizuit bugetul pentru 2021. Compania estimează o cifră de afaceri de 23,5 milioane de lei, o majorare cu 60% faţă de rezultatele din 2020 şi un profit net de 5,7 milioane de lei, cu 84% mai mult comparativ cu întregul an 2020.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Turismul și produsele de Cluj, promovate la Untold

Articolul următor

Corteva Agriscience extinde acordul cu Elemental Enzymes pentru a oferi fermierilor fungicide biologice inovatoare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share