Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un startup local spune că a dezvoltat o tehnologie de recunoaştere vocală mai bună decât tehnologia Google

Fondul de investiţii Early Game Ventures (EGV) a semnat o rundă de investiţii în valoare de 200.000 euro în startup-ul Vatis Tech care dezvoltă tehnologie de recunoaştere vocală, sumă ce va susţine dezvoltarea produsului, potrivit reprezentanţilor EGV.

„Tehnologia de recunoaştere vocală este una matură, ajunsă la adopţia de masă. Din perspectiva aceasta, un startup care aduce restul limbilor europene la nivelul limbii engleze în ceea ce ţine de acurateţe, adresează o nevoie acută. În viitor, multe alte startup-uri şi corporaţii vor folosi algoritmii Vatis Tech pentru a le integra în propriile produse şi servicii”, a spus Dan Călugăreanu, partener al EGV, citat de nocash.ro.

De asemenea, Vatis Tech va folosi cei 200.000 euro pentru a dezvolta algoritmii de recunoaştere pentru limbi europene – precum franceza, italiana, germana, olandeza sau poloneza – şi pentru a comercializa tehnologia, iar planurile reprezentanţilor companiei vizează şi extinderea operaţiunilor în afara ţării.

„Am început cu limba română şi am demonstrat că soluţia noastră are rezultate mai bune decât tehnologia Google. În testele efectuate până acum, acurateţea transcrierii Google este de 84% pe când cea a Vatis Tech a depăşit 94%. Algoritmii de speech recognition dezvoltaţi de noi sunt specializaţi pe industrii şi verticale, precum media, financiar, tehnologie sau domeniul medical,” a spus Adrian Ispas, fondator şi CEO al Vatis Tech.

În prezent, Vatis Tech este disponibil online şi poate fi testat. Programatorii pot folosi API-ul pentru a integra tehnologia Vatis în produsele şi serviciile lor, au mai transmis reprezentanţii startup-ului.

Total
15
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Guvernul vrea să urce la 100.000 euro plafonul cifrei de afaceri de la care comercianții sunt obligați să accepte plata prin card

Articolul următor

UMB lucrează la lumina reflectoarelor pe A3

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
15
Share