Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Guvernul vrea să urce la 100.000 euro plafonul cifrei de afaceri de la care comercianții sunt obligați să accepte plata prin card

https://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1481/22466/15005355/1/card.jpg

Guvernul pregătește câteva dintre măsurile de debirocratizare menite să sprijine mediul de afaceri. Una dintre acestea este considerată marirea plafonului cifrei de afaceri de la care comercianții sunt obligați să accepte cardul la plată, potrivit Profit.ro.

Creșterea plafonului de la 50.000 euro la 100.000 euro pentru obligația de dotare cu cititoare de card – POS Conform Legii nr.191/2018 privind introducerea sistemelor moderne de plată, persoanele juridice care desfășoară activități de comerț cu amănuntul și cu ridicata, precum și cele care desfășoară activități de prestări servicii, care realizează anual o cifră de afaceri mai mare de 50.000 euro (echivalent în lei), au obligația să accepte ca mijloc de plată cardurile de debit și cardurile de credit prin intermediul unui terminal POS și/sau al altor soluții moderne de acceptare.

Prevederea creează contribuabililor mici costuri suplimentare cu comisioane bancare și alte costuri (servicii internet, costuri instalare, etc). Pe de altă parte, deși există obligația pentru instituțiile publice de a se dota cu cititoare de card – POS când încasează sume de bani pentru activitățile efectuate, nu toate instituțiile publice respectă obligația.

Printre propuneri se numără creșterea plafonului cifrei de afaceri a operatorilor economici la 100.000 euro pentru dotarea cu cititoare de card – POS.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CNI va finanța construcția unui nou corp de clădire a Spitalului din Blaj

Articolul următor

Un startup local spune că a dezvoltat o tehnologie de recunoaştere vocală mai bună decât tehnologia Google

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share