Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

TeraPlast preia producția de la polietilenă a Brikston

Grupul controlat de omul de afaceri clujean Dorel Goia a achiziționat linia de producție de folii din polietilenă a Brikston Construction Solutions (BCS) Sighișoara.

TeraPlast a încheiat un acord cu BCS pentru preluarea producției de folii din polietilenă. „Achiziția activelor Brikston este un alt pas în această direcție, după achiziția Somplast. Activele preluate adaugă 1.200 tone pe an producției actuale de ambalaje industriale din polietilenă și 300 tone pe an pentru reciclare de folii.

Ulterior finalizării tranzacției, activele vor fi relocate la Năsăud pentru a beneficia de sinergiile create. E un pas necesar pentru atingerea obiectivului de a deveni liderii pieței de ambalaje flexibile din România. Achiziția ne întărește poziția și capacitatea de a oferi produse românești pe o piață dominată de importuri”, a declarat Alexandru Stânean, directorul general al TeraPlast.

Activele vor fi transferate pe platforma Somplast. Producția de ambalaje flexibile a Somplast își va continua activitatea în locația actuală. Fabrica de reciclare PVC rigid a grupului va fi transferată la Năsăud. Capacitatea fabricii de reciclare e în curs de triplare, ca parte din investițiile de extindere din acest an.

Locația Somplast oferă un spațiu de dezvoltare cu 20.000 mp de hale ce necesită adaptare. Renovarea presupune atât demolări, cât și lucrări de reamenajare a spațiilor auxiliare. Achiziția face parte din strategia TeraPlast de expansiune pe piața ambalajelor flexibile, adresându-se segmentului industrial.

Pe această piață nu există încă soluții din polimeri biodegradabili. Grupul are în derulare proiectul TeraBio Pack, de 12 milioane de euro, confinanțat prin ajutor de stat, prin care dezvoltă o unitate de folii biodegradabile, pentru a deservi piața de ambalaje flexibile de 300 de milioane de euro, pe care TeraPlast își propune să ajungă lider.

TeraBio Pack va produce în parcul industrial din Sărățel saci și pungi biodegradabile, în conformitate cu legea privind gestionarea deșeurilor nepericuloase compostabile.  TeraPlast a obținut în aprilie avizul Consiliului Concurenței pentru preluarea Somplast, un pas necesar în procesul de integrare a companiei. Grupul are în curs de implementare în 2021 investiții de 32 milioane de euro.

TeraPlast a distribuit în iulie dividende de 226 de milioane de lei (0,13 lei/acțiune). Suplimentar, în toamnă acționarii vor primi 1 acțiune gratuită pentru fiecare 4 deținute, în cadrul majorării de capital social. Grupul este compus din TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack și Somplast.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Trenul express „Connecting Europe Express” va ajunge sâmbătă la Oradea

Articolul următor

Doar 20% din proiectele clujenilor, acceptate la finanțare de municipalitate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share