Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investiție de 600.000 de euro la Gilău asigură SOROCAM, calitate și promptitudine în livrare

Compania SOROCAM, membră a grupului francez COLAS, a investit 600.000 de euro pentru a deschide un nou punct de lucru la Gilău în județul Cluj. Stația de asfalt a fost pusă în funcțiune în primăvara anului trecut, iar reprezentanții Sorocam au reușit să încheie un număr impresionant de parteneriate. Mai multe detalii despre investiție, activitatea în epoca pandemiei și planurile de viitor ne-a oferit Alexandru Moldovan – reprezentant comercial zona Cluj-Arad, în interviul pe care l-a acordat revistei Transilvania Business.

 

Care au fost argumentele pentru realizarea investiției la Gilău de către compania Sorocam?

Alexandru Moldovan: Având în vedere că plecăm de la sloganul grupului COLAS, din care facem parte, “We open the way”, Clujul a devenit pentru noi o zonă cu potențial, încercând să ne aliniem trendului de dezvoltare național. Analiza în urma căreia am ajuns la Cluj ne-a arătat faptul că putem încheia parteneriate serioase pe o piață stabilă, populată cu parteneri de încredere. Investiția de la Cluj a venit cumva natural, imediat după ce am reușit să acoperim piața vestică a țării, astăzi putând să ne lăudăm cu 3 unități de producție asfalt: București, Arad în 2018, Cluj în 2020. Practic, suntem singurii producători de mixturi asfaltice, emulsii bituminoase și agregate de carieră care își asigură întreaga cifră de afaceri din vânzare, fără a executa lucrări de infrastructură de transport rutier.

 

Care sunt cifrele investiției dezvoltate la Gilău – durata de realizare a investiției, suma investită – teren, echipamente, alte cheltuieli aferente?

A.M.: Ca în orice investiție, plecăm de la o estimare și ajungem să modificăm cifrele în funcție de nevoi. La final de investiții putem spune ca am atins suma de 600.000 de euro. Echipamentul de producție l-am relocat de la București, însă noutatea cu care venim în întâmpinarea clienților noștri este legată de monitorizarea calității de către un laborator de calitate propriu. În acest fel controlăm în permanență producția zilnică de asfalt. Mizăm pe o calitate superioară și o relație de parteneriat cu clienții. În acest sens, venim în piața clujeană cu un personal pregătit să răspundă oricăror standarde de calitate solicitate. Practic, investiția cea mai importantă este cea în resursele umane pe care le pregătim permanent pentru a reuși să fim mai aproape de nevoile clienților.

 

Dar cele tehnice – capacitatea stației de asfalt, respectiv emulsie, materiale utilizate, furnizori?

A.M.: Stația produce cca 80 de tone/oră, iar uzina de emulsie 100 de tone/oră.

De asemenea, furnizorii cu care lucrăm sunt recunoscuți pe piața locală ca fiind printre cei de top. Practic am reușit să ne înconjurăm de furnizori de calitate, în acest fel reușind să atingem unul dintre punctele extrem de importante într-o relație comercială, promptitudinea în livrare.

 

Care sunt cei mai importanți clienți care se regăsesc în portofoliul companiei dvs., cu precădere în aria de activitate a stațiilor de la Gilău și care sunt volumele pe care le livrați lunar?

A.M.: Stația de asfalt a început producția în primăvara trecută și am reușit să ajungem la un număr impresionant de clienți într-un timp relativ scurt. Acordăm o atenție similară tuturor clienților, indiferent de cantitățile pe care le livrăm către ei. Volumul propus pentru anul trecut a fost depășit chiar în condițiile în care criza sanitară a afectat multe afaceri. Estimăm o creștere graduală de la an la an, timp în care vrem să ne câștigăm poziția pe piața clujeană prin parteneriate serioase și corecte.

 

Care sunt cele mai mari provocări pe care le-ați întâmpinat în dezvoltarea investiției și apoi în activitate?

A.M.: Este clar că vorbim de o perioadă dificilă în care totul este atipic, ținând cont de situația sanitară, însă toate provocările apărute ne-au determinat să ne adaptăm și să găsim soluții. Nu a fost ușor să ne sincronizăm în permanență cu etapele investiției, ținând cont de faptul că au existat multe restricții, însă decalajele ne-au permis să facem lucrurile ardelenește, încet dar bine. Ne-am direcționat atenția spre pregătirea personalului și a instalațiilor de producție.

 

Ce vă diferențiază și vă individualizează față de competitorii dvs.?

A.M.: Ne place să credem că pe piață este loc pentru toată lumea, nu am intrat în competiție cu nimeni, din contră. Mulți dintre producătorii de asfalt ne sunt parteneri și chiar clienți pentru emulsie. Au fost și situații în care aveau lucrări mai aproape de stația noastră de asfalt și au preferat să achiziționeze de la noi. Ne poziționăm pe piață păstrând direcțiile grupului COLAS din care facem parte: inovație, sustenabilitate și soluții pentru partenerii noștri, iar prin parteneri înțelegem atât clienți, cât și competitori.

Dacă ne păstrăm valorile după care ne ghidăm, Caring, Sharing and Daring, cu siguranță reușim să rămânem în piață fără să deranjăm pe cineva.

 

Ce planuri de viitor aveți legat de stațiile de la Gilău?

A.M.: Motivația noastră este să ajungem în percepția colectivă ca fiind un partener de încredere. Planurile noastre sunt legate de dezvoltare, în primul rând să formăm o echipă puternică și să putem să satisfacem solicitările din piață, să împărtășim cunoștințele cu partenerii noștri, să dezvoltăm proiecte comune care să aducă plus valoare acestei industrii din care facem parte. Este mare nevoie ca în anii care urmează, autoritățile să acorde o atenție sporită sectorului de infrastructură și credem că vom fi un jucător important care poate să facă față celor mai înalte standarde solicitate. Rezultatele apar ulterior.

 

Putem spune că a fost un an bun și criza sanitară, cu toate restricțiile ei, nu ne-a afectat. Rezultatele finale sunt chiar mai bune decât estimările și anul nou ne-a găsit cu toate investițiile propuse finalizate.”

 

Cum a răspuns Sorocam crizei sanitare și cum v-ați protejat angajații în această perioadă?

A.M.: Securitatea angajaților face parte din principalele preocupări ale departamentului SAFETY în cadrul companiei SOROCAM. În acest an, cu atât mai mult. Am pus la dispoziția angajaților în toată perioada necesarul de echipamente de protecție, am implementat în fiecare site în parte măsurile de distanțare socială și am încurajat telemunca, în departamentele în care s-a putut. De asemenea, au existat periodic instructaje prin care angajații au fost informați cu privire la ultimele recomandări cu privire la criza sanitară.

 

Cum a evoluat piața pe care activați și cum credeți că va evolua în contextul crizei sanitare pe care o traversăm și a celei economice care se prefigurează?

A.M.: Există o incertitudine cu privire la perioada următoare, însă suntem optimiști și așteptăm finalul acestei crize sanitare. Avem certitudinea că ne vom adapta și unei perioade mai dificile, în cazul în care aceasta se conturează de anul viitor. Grupul COLAS activează din 1924 în această industrie și a trecut prin multe crize, mari sau mici, de fiecare dată reușind să facă față provocărilor, iar astăzi este lider mondial în sectorul din care face parte.

În ceea ce privește anul pe care l-am încheiat, putem spune că a fost un an bun și criza sanitară, cu toate restricțiile ei, nu ne-a afectat. Rezultatele finale sunt chiar mai bune decât estimările și anul nou ne-a găsit cu toate investițiile propuse finalizate. SOROCAM a ajuns la 3 unități de producție asfalt, o carieră de piatră, 6 puncte de livrare emulsie.

Privim cu încredere spre viitor.

CIFRE SOROCAM

 

600.000 euro investiția Gilău

3 unități de producție asfalt

1 carieră de piatră

6 puncte de livrare emulsie.

 

de Ligia VORO

Foto: Alice Valeria MICU

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mentorat de la antreprenori celebri pentru tinerii care încep propriul business

Articolul următor

Proiectul care unește românii. „Un gând bun din România”, prima acțiune RUA  

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share