Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Producătorul de băuturi alcoolice Diageo a deschis lângă Timișoara un depozit de unde va asigura distribuția în 12 țări europene din regiune

Centrul FM Logistic aflat la 15 kilometri de Timișoara va găzdui noul depozit al companiei Diageo, lider global pe piaţa de băuturi alcoolice. Locația se află în comuna Dudeștii Noi, iar de aici se va asigura distribuția produselor din portofoliul propriu. Este cel mai mare depozit al companiei din sud-estul Europei, acesta va asigura deservirea a 12 piețe naționale din zonă. Prin noua unitate vor trece anual 20 de milioane de sticle și 12,5 milioane de litri de băuturi alcoolice.

Pe lista produselor comercializate și realizate de Diageo se numără Johnnie Walker, Captain Morgan, Baileys sau Guinness.

Noul depozit va deservi 12 piețe (Bosnia Herțegovina, Bulgaria, Croația, Ungaria, Macedonia de Nord, Muntenegru, Serbia, Slovenia, Moldova, Cehia, România și Slovacia), ceea ce îl face unul dintre cele mai mari depozite Diageo din Uniunea Europeană și cel mai mare din regiune, având un rol crucial în operațiunile Diageo în Europa de Est. Diageo a intrat pe piața din România în anul 2007 și își desfășoară activitatea prin intermediul distribuitorului său exclusiv, P.P. Distributors România SRL.

Diageo consideră România o țară de o importanță strategică. Alegerea Timișoarei ca centru pentru livrările noastre de produse în Europa de Est reflectă importanța pe care o acordăm pieței românești, dar și poziția strategică a acestei locații. Partenerii și clienții noștri vor beneficia de un timp de livrare semnificativ mai mic, care în medie ponderată va fi redus cu 93%, de la 28 la 2 zile. De asemenea, depozitul va crea noi locuri de muncă direct și indirect, la companiile de transport locale, și va avea un impact pozitiv asupra activității economice locale”, spune Michael Holm, Director General al Diageo pentru Europa de Est.

Proiectul companiei amintite a însemnat realizarea de pregătiri temeinice.

Acest proiect a început acum trei ani de zile şi cu FM Logistic am început să discutăm acum doi ani. Aşteptam de mult timp acest moment şi e minunat că am ajuns aici. Diageo e un lider mondial în distribuirea băuturilor alcoolice premium iar România este o piaţă foarte importantă pentru noi” a mai spus Holm.

Noul depozit din Timișoara este rezultatul unei cooperări de succes cu FM Logistic, proprietarul unei platforme logistice multi-client impresionante de 50.000 mp în locație.

FM Logistic se mândrește cu sprijinul acordat la dezvoltarea Diageo în Europa de Est, valorificând noul nostru antrepozit fiscal de depozitare pentru băuturi alcoolice din România. În 2020 februarie am ajuns la o înţelegere cu Diageo şi ne-a luat un an şi jumătate să reuşim să îndeplinim toţi paşii tehnici şi legali. Să știți că nu este nimic ușor în a produce și marketa o băutură alcoolică”, a declarat Alexander Pavlov, Country Manager FM Logistic.

Noul depozit de lângă Timișoara beneficiază de condiții de siguranță sporite, având în vedere că vorbim și de marfă cu valoare ridicată. Unitatea este singură de tip antrepozit fiscal din cadrul FM Logistic Timișoara, accesul fiind strict controlat.

Anual, aproximativ 12,6 milioane de litri și peste 20 milioane de sticle de produse Diageo vor fi trimise către și din noul depozit. Unitatea va transmite informațiile de trasabilitate în sistemul Global Diageo Track&Trace (prescurtat GTTS), permițând urmărirea fiecărei sticle de la producție la Distribuitorii companiei din fiecare țară.

Diageo este lider global pe piaţa băuturilor alcoolice, având un portofoliu remarcabil de băuturi cuprinzând branduri de renume precum whisky-urile Johnnie Walker, Crown Royal, J&B, Buchanan’s și Windsor, vodca Smirnoff, Cîroc şi Ketel One, dar şi Captain Morgan, Baileys, Don Julio, Tanqueray şi Guinness.

Diageo este o companie globală ale cărei produse se vând în mai bine de 180 de ţări din întreaga lume.

Fondată în Franța în 1967, FM Logistic este o companie de familie este unul dintre cei mai importanți jucători în domeniul serviciilor integrate de supply chain din Europa, deservind clienți din mai multe domenii: bunuri de larg consum, pharma, cosmetică și înfrumusețare, retail, producție industrială.

FM Logistic este activă în peste 14 țări din Europa, Asia și America Latină. Înregistrează venituri anuale de aproximativ 1,4 miliarde euro și  are peste 27.000 de angajați. FM Logistic are operațiuni în România din anul 2008 și are în prezent circa 700 de angajați în țara noastră.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Centura Sânmartin va avea 5,7 km, două benzi de circulație și pistă de biciclete

Articolul următor

APIA preia Cereri de sprijin pentru împăduriri și crearea de suprafețe împădurite

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share