Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Dacia Faber va reabilita podul din Ileanda

Societatea de construcții Dacia Faber a preluat amplasamentul pentru investiția care vizează consolidarea și punerea în siguranță a podului pe Drumul Județean (DJ) 110C, în localitatea sălăjeană. Constructorul are la dispoziție un an pentru a finaliza lucrările.

Construit în 1976, podul din Ileanda are o lungime de 18 m și o lățime de 9 m. Expertiza tehnică a evidențiat existența a numeroase deficiențe care puneau în pericol funcționalitate și siguranța construcției: trotuarul și parapetul pietonal scoase din uz, zone cu beton desprins, probleme la grinzile și pilonii de susținere.

Lucrările vor fi abordate concomitent pe ambele benzi de circulație. În perioada de execuție, traficul va fi deviat pe o rută alternativă – un drum comunal din apropierea podului, astfel încât să nu fie afectată circulația rutieră și cea pietonală din localitate.

Principalele intervenții vizează suprastructura (montarea de grinzi noi, parapeți pietonali și de siguranță, refacerea trotuarelor și a îmbrăcăminții rutiere, semnalizarea rutieră), infrastructura (montarea de dispozitive antiseismice, refacerea zonelor de beton degradat și a drenurilor), albia (îndepărtarea vegetației, curățarea albiei, amenajarea taluzurilor).

Se adaugă lucrările hidrotehnice (regularizarea albiei pe o lungime de 50 m, amonte/aval, amenajarea pragului de fund). Investiția are o valoare de 1,57 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri de la bugetul județului.

Societățile de construcții Diferit și Dacia Faber, ambele din Cluj, respectiv Dacia Asphalt Bistrița, au reabilitat cu câteva luni înainte de termen, pe fonduri europene, loturile 1 și 2 ale Drumului Județean 109 Răscruci – Borșa – Vultureni – Așchileu – limită Sălaj (32 km).

Valoarea proiectului este de 75,7 milioane de lei. Pentru lotul 1 contractul a fost atribuit societății Diferit, iar pentru lotul 2, asocierii Dacia Ashpalt – Dacia Faber. Termenul de garanție este de 60 de luni.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Târgul de la Negreni, îngenuncheat de pandemie

Articolul următor

E.ON reunește lideri de opinie din industria energetică la Energy Innovation Days

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share