Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Târgul de la Negreni, îngenuncheat de pandemie

Autoritățile locale din comuna clujeană au decis să anuleze, pentru a patra oară în ultimii doi ani, cel mai celebru târg din Transilvania.

“Avem convingerea că vom depăși cu bine această criză epidemiologică instituită la nivel mondial și că vom reveni la normalitate pentru a putea organiza în condiții de siguranță acest eveniment tradițional, așa cum se cuvine”, a transmis primarul Dorin Manea.

Decizia a fost justificată de autorități prin faptul că rata vaccinării împotriva coronavirusului la nivelul comunei este de 11,6%, de creșterea incidenței la nivel național, de avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății în privința unui început de nou val de infecție cu Covid-19, dar și de pozițiile adoptate de Direcția de Sănătate Publică, Comitetul Județean și Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

În iunie, organizatorii târgului de vară (târgul coaselor) au anunțat că ediția nu se mai ține din cauza restricțiilor generate de pandemie. A fost a doua ediție de vară consecutivă anulată de autoritățile locale, după cea de la debutul pandemiei.

Ediția de toamnă avea o amploare și mai mare, grupând până la 15.000 de participanți. Cele 10 ha ale târgului au fost suplimentate în ultimii ani cu 15.000 mp, oferiți de proprietarii unor terenuri de pe malul Crișului Repede, iar în 2019 au debutat lucrările la un nou pod peste râu.

Informații despre vestitul “târg de la Lacul Negreni” confirmă dezvoltarea comunității din zonă încă din Evul Mediu. Principalele activități din zonă sunt agricultura și creșterea animalelor. Negreni a aparținut de raioanele Aleșd sau Huedin, însă din 2002 s-a desprins de Ciucea, revenind la rangul de comună.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Strategii Sălajului: județul are nevoie de brand

Articolul următor

Dacia Faber va reabilita podul din Ileanda

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share