Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Frasinul și Hydrostoy au pus asfalt inovativ în Poarta Transilvaniei

Companiile Frasinul (România) și Hydrostoy (Bulgaria) au așternut o mixtură asfaltică inovativă pe un drum județean din Bistrița-Năsăud care va permite mărimea duratei de viață a acestuia cu 50%.

Marcel Boloș, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV), a participat la turnarea unui strat de uzură din mixtură asfaltică inovativă pe un tronson de 1,8 km din Drumul Județean 172, ce duce din Cociu – Mocod la Zagra, în Poarta Transilvaniei. Reabilitarea tronsonului de 24 km se ridică la 70,3 milioane de lei, finanțare asigurată prin Programul Operațional Regional (POR-Regio)  2014-2020.

Potrivit constructorilor, avantajele folosirii mixturii inovative sunt o durată de viață cu 50% mai mare, costuri de întreținere cu 30% mai mici, rezistență la trafic greu, caracteristici îmbunătățite la temperaturi scăzute și ridicate, distanță de frânare mai scurtă cu 10%, zgomot de rulare mai mic cu 3,0 dB.

“Dovedim împreună cu autoritățile publice locale și reprezentanții ADRNV, că fondurile europene reprezintă o adevărată resursă de aur, dacă știm să o folosim, suntem consecvenți și orientați pe rezultate”, a declarat oficialul clujean. Valoarea investiției (proiectare și execuție) este de 14,9 milioane de euro, iar constructori sunt firmele Frasinul Maieru și Hydrostroy Varna.

Delegația ADNV a purtat discuții și cu autoritățile din municipiile clujene Gherla și Dej pentru ca investițiile publice pe fonduri europene să înceapă să se realizeze cât mai repede după aprobarea viitorului POR Nord-Vest.

“La nivelul regiunii suntem avansați în negocierile cu Comisia Europeană și așteptăm aprobarea viitorului program operational regional imediat după aprobarea la nivel national a acordului de parteneriat. Încurajez pregătirea din timp a documentațiilor tehnico-economice a viitoarelor proiecte pe fonduri europene și asigur toate autoritățile din regiune de sprijinul ADRNV în ceea ce privește procesul de pregătire a acestora” – Marcel Boloș.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

A cincea parcare în afara carosabilului a fost inaugurată la Oradea

Articolul următor

Zilele Floreștiului au fost anulate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share