Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Premiu pentru Cooperativa Silvania la gala fermierilor din Ardeal

Cooperativa Agricolă Fermele Ecologice Silvania (FES), din județul Sălaj, a fost premiată în cadrul galei fermierilor din Transilvania, desfășurată de la Cluj-Napoca.

„Ne încântă mult această recunoaștere a rezultatelor muncii noastre. Ne-am propus să fim un etalon al produselor cu adevărat sănătoase făcute bio, fără compromisuri, de la sămânța din brazdă până la produsul de pe raft”, au transmis reprezentanții FES.

Gala fermierilor din Transilvania, în organizarea Universității de Științe Agricole și a PRIAevents, a grupat teme de mare importanță în domeniul agricol, invitați de seamă, alături de fermieri interesați de prezentul și viitorul agriculturii românești, dar și festivitatea de premiere.

Agricultorii sălăjeni din FES au început să producă patru feluri de produse lactate certificate ecologic. Acestea sunt unt cu 82%, smântână 32%, brânză proaspătă de vacă, telemea de vacă, toate sub brandul Bioforia, cu certificat de produs bio.

Conducerea FES a anunțat că are nevoie de un personal mărit pentru a concretiza proiectele, cel mai recent fiind amenajarea unei ferme de bovine, de 7,5 milioane de lei. Cooperativa din Sălaj figurează cu cea mai mare investiție dintre cele din țară, cu un proiect de amenajare a unei ferme bio de bovine și depozitare a produselor, precum și procesare a laptelui, cărnii și cerealelor.

Aceasta cultivă împreună 2.200 ha de teren ecologic și produce hrană pentru cele 1.200 de vaci de lapte. Pentru obținerea celor mai bune furaje, produce șroturi ecologice de soia și floarea soarelui. Asocierea cuprinde fermele FES, Tera Moiad Măieriște, Farm Ecolact Zalău, Fesca Crasna, Sâmpetrean Braglez.

Total
1
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CASA DE MONEDE lansează medalia comemorativă Coroana Regală a României

Articolul următor

Dacia lansează kilometrulbine.ro, o platformă digitală de educație și sustenabilitate

Citește și:
Total
1
Share