Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Retter și Baxcom lucrează la finalizarea A10. Aktor, mai încet

Antreprenorul general Aktor (Grecia) nu are o mobilizare spectaculoasă la lotul 2 din Autostrada Sebeș – Turda (A10) față de subcontractorii Retter și Baxcom.

Aktor lucrează constant și chiar dacă nu are o mobilizare spectaculoasă, face progrese vizibile, conform Unirea. Aceasta se concentrează asupra corpului autostrăzii, existând șanse reale ca în acest an să se circule pe acest segment, chiar dacă nu se va ajunge la recepția întregului lot, lucru care se va întâmpla în primăvara – vara anului viitor.

Grecii au lucrat la conexiunea dintre loturile 1 și 2, unde s-a turnat asfalt, dar cea mai mare mobilizare este în zona alunecării de la Oiejdea, punctul care pune cele mai multe probleme. Aici au fost forații alți piloți, s-a lucrat la excavații și la pământ armat. În zona alunecării de teren s-a așternut balast stabilizat pe sensul de mers Sebeș – Turda.

Acesta va putea fi utilizat în situația în care nu se termină lucrările la alunecare, pentru a deschide circulația, cu restricții și limitări de viteză, pe o bandă, pe 500 m. În zona alunecării de teren de la Oiejdea, va începe asfaltarea acestui sens de mers (calea 1 Sebeș-Turda).

La nodul rutier Teiuș s-a ajuns cu umpluturile aproape de nivel, fiind necesare foarte puține la caseta dinspre Alba Iulia, fierarii de la Retter lucrând la pasajul peste calea ferată. Pe lotul 2 se toarnă ultimul strat de asfalt (de uzură), echipele din Grecia asfaltând în zona Beldiu. Au fost montate o parte din indicatoarele rutiere.

În zona Sâncrai, Aktor a montat panouri fonoabsorbante în dreptul casei familiei care a solicitat în instanță suspendarea lucrărilor din cauza zgomotului și a prafului din șantier. Aici, bucovinenii de la Baxcom vor finaliza lucrările la zidul de sprijin de la rampa Drumului Județean 142L, urmând ca în zonă să mai fie efectuate lucrări de umpluturi, tasări, așternere de balast stabilizat, asfaltare.

Se vor realiza primele marcaje rutiere pe acest segment de autostradă. Este tot mai clar că în acest an se va putea circula pe acest segment în cazul în care Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Ministerul Transporturilor își vor asuma să-l dea în trafic fără a face încă recepția finală.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Turismul balnear în Transilvania: sănătatea vine din apă

Articolul următor

Ministerul Transporturilor pregătește reabilitarea căii ferate Caransebeș – Timișoara – Arad. Au fost publicate zonele de expropriere

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share