Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bicicleta a întrecut tramvaiul și autobuzul într-o competiție desfășurată la Oradea

În cadrul Săptămânii Europene a Mobilităţii, având în acest an ca tematică “Siguranţă şi sănătate prin mobilitate durabilă”, luni, 20 septembrie 2021, s-a desfăşurat tradiţionala întrecere între tramvai, autoturism şi bicicletă. În competiţie a intrat, de această dată şi un autobuz al societăţii Oradea Transport Local (OTL). Semnalul de plecare s-a dat, fix, la ora 12.00.

Fiecare din cele patru mijloace de locomoţie s-au aliniat la start în staţia de la Pod CFR, iar punctul de sosire a fost stabilit în dreptul locomotivei amplasată în Centrul Civic.

Tramvaiele, unul pe traseul liniei 1R, iar celălalt pe traseul 1N, care au participat la întrecere au fost mijloace de transport aflate în traseu, la fel şi autobuzul care circula pe linia 17, autoturismul care a participat la concurs face parte din parcul auto al OTL SA, iar Cristian Dăscălescu este numele biciclistului înscris în concurs.

Clasament şi timpii realizaţi de cele cinci echipe:

– Bicicletă – 10 minute;

– Autobuz (linia 17) – 11 minute;

– Autoturism – 14 minute;

– Tramvai (linia 1N) – 20 minute;

– Tramvai (linia 1R) – 31 minute.

Cauza pentru care tramvaiului care a circulat pe linia 1R a ajuns cu mare întârziere la punctul terminus al întrecerii a fost un autoturism parcat în gabaritul căii de rulare, pe strada Primăriei, fenomen, din păcate, întâlnit destul de frecvent. De această dată, tramvaiul a fost nevoit să staţioneze în jur de 9 minute.

Faptul că la fiecare întrecere de acest gen, organizată în cadrul Săptămânii Europene a Mobilităţii, primul loc revine bicicletei, demonstrează că aceasta este, nu doar un mijloc de locomoţie destinat agrementului, ci şi o alternativă la deplasarea zilnică.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Plahno Consultores a trimis anteproiectul Spitalului Pediatric Monobloc

Articolul următor

Universitatea din Oradea participă la „Noaptea Cercetătorilor Europeni”

Citește și:
Populaţia rezidentă a județului Cluj, conform rezultatelor definitive ale RPL 2021, este de 679.141 persoane, în scădere cu 11.965 față de recensământul din octombrie 2011.
Citeste mai mult

Clujul a pierdut 12.000 de locuitori

Institutul Naţional de Statistică a publicat primele rezultate definitive ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor (RPL), runda 2021. Populaţia…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share