Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Plahno Consultores a trimis anteproiectul Spitalului Pediatric Monobloc

Biroul spaniol de arhitectură Planho Consultores a definitivat proiectul preliminar, prima fază din cadrul procesului de proiectare a viitorului Spital Pediatric Monobloc (SPM) din Cluj-Napoca, investiție de 150 de milioane de euro.

Au fost înaintate forului administrativ județean rezolvările arhitecturale propuse: compartimentarea interioară, planurile nivelurilor, cotele generale ale construcției.

„Lucrurile evoluează rapid și se îndreaptă în direcția dorită în proiectul de edificare. Vom face tot ceea ce ține de noi pentru ca acest obiectiv medical ultramodern de importanță vitală pentru întreaga Transilvanie să fie realizat într-un timp cât mai scurt, în conformitate cu exigențele din domeniu și cu necesitățile micilor pacienți” – Alin Tișe, președintele Consiliului Județean

Primul spital public din zona Transilvaniei care va oferi servicii medicale integrate în domeniul pediatriei va avea cu cinci etaje. Baza, formată din parter și etajul 1, va cuprinde zona clinică, ambulatoriul și zona tehnică (bucătărie, farmacie), etajul 2 urmând să fie destinat etajului tehnic precum și grădinii suspendate dedicate pacienților și însoțitorilor.

Secțiile spitalicești vor fi organizate la etajele 3-5 și vor permite, prin configurația lor, o reorganizare interioară în funcție de necesități. În zona clinică vor fi localizate blocul operator, respectiv anestezia și terapia intensivă. Subsolul va fi destinat parcărilor, atât pentru vizitatori, cât și pentru personalul spitalului, cu accesuri separate. SPM va dispune de un heliport situat pe terasa imobilului.

În urma concursului internațional de soluții organizat de Consiliul Județean în acest scop, proiectarea a fost atribuită firmei de arhitectură spaniole Planho Consultores, în asociere cu 4B Consultanță Arhitectură. Unitatea cu profil regional, care va fi și un model de bună practică în domeniul infrastructurii medicale mari, va avea 510 de paturi pentru spitalizare continuă, la care se vor adăuga alte 50 de paturi pentru spitalizarea de zi, respectiv 65 de paturi pentru însoțitori.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ibis Styles la Brașov in 2024

Articolul următor

Bicicleta a întrecut tramvaiul și autobuzul într-o competiție desfășurată la Oradea

Citește și:
În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului.
Citeste mai mult

A început Iulius Christmas Market

Bucurie și magie sunt cuvintele care descriu cel mai bine luna decembrie, iar aceste stări au pus stăpânire…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share