Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Studenții din Timișoara au câștigat primele două locuri la concursul internațional organizat de Bosch la Cluj

Locurile I și II ale competiției organizate de compania Bosch, în cadrul Centrului de Inginerie din Cluj, au fost câștigate de echipele de studenți FP3 și SPARK, de la Universitatea Politehnica Timișoara, Facultatea de Automatică și Calculatoare, specializarea Automatică și Informatică Aplicată. A fost cea de-a patra ediție a competiției tehnice studențești Bosch Future Mobility Challenge, un concurs internațional organizat începând cu anul 2017.

Participanții la această competiție sunt echipe de studenți interesate să dezvolte algoritmi de conducere autonomă pentru machete de mașini la scara 1:10. Finala competiției a avut loc în data de 19 septembrie în incinta Centrului de Inginerie Bosch din Cluj, într-un oraș inteligent simulat pe 200 de metri pătrați.

Pentru ediția actuală, au fost acceptate 50 de echipe din 10 țări europene, selectate din cele 78 de echipe care s-au înscris. După rundele de calificări și evaluări intermediare, 19 echipe din Estonia, Grecia, Malta, Republica Moldova, România și Suedia au rămas în concurs și au fost invitate să participe la etapa de semi-finale din perioada 15-18 septembrie, în Cluj-Napoca. Cele 9 echipe finaliste au concurat pentru cele cinci premii ale ediției, în valoare totală de 10.000 de euro. Locul I și premiul de 4.500 de euro, împreună cu premiul de popularitate, au fost câștigate de echipa FP3 de la Universitatea Politehnică din Timișoara, locul al II-lea și premiul de 3000 euro de echipa SPARK, de la aceeași universitate, locul al III-lea și premiul de 1500 euro au fost adjudecate de echipa V.R.O.O.M de la Universitatea din Thessaloniki, iar premiul de 1.000 euro pentru prima participare a fost acordat echipei S.O.D.A de la Universitatea Politehnică din București.

Soluțiile dezvoltate de studenți pentru machetele de mașini au fost testate la detectarea semnelor de circulație (prioritate, parcare, STOP, trecere pietoni, sens giratoriu, sens unic, interzis, intrare și ieșire autostradă), obstacolelor statice (un alt vehicul oprit pe bandă, drum în lucru) și dinamice (pieton și vehicul în mișcare), dar și la efectuarea altor manevre (urcarea pe rampă, oprirea la culoarea roșie a semaforului și parcare, condus pe autostradă sau drum național, etc.). De remarcat că, pentru a crește impactul competiției, Bosch a dezvoltat un parteneriat cu cea mai mare organizație tehnică profesională pentru soluții inteligente de mobiltate: IEEE – ITSS (Intelligent Transportation Systems Society).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Morile de apă de la Rudăria, Caraș-Severin, sunt acum obiectiv turistic

Articolul următor

Anularea majorărilor pentru orădenii care își achită restanțele până la 31.12.2021

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share