Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Anularea majorărilor pentru orădenii care își achită restanțele până la 31.12.2021

Orădenii și firmele care înregistrează restanțe la bugetul local pot beneficia de anularea penalităților născute în perioada stării de urgență/alertă dacă își achită datoriile la zi până la data de 31 decembrie 2021 inclusiv. Această măsură a fost luată de către municipalitatea orădeană pentru a veni în întâmpinarea orădenilor afectaţi de criza economică declanşată de pandemia de COVID-19. Facilități fiscale se aplică atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice.

Persoanele fizice scapă de penalizări dacă își achită integral până la data depunerii cererii sau cel târziu până la data de 31.12.2021 obligaţiile principale fiscale sau nefiscale faţă de bugetul local. Este vorba de majorările de întârziere în cuantum minim de 100 lei existente în sold la data cererii și cele născute pe durata valabilității prezentei scheme de minimis, aferente unor obligații fiscal-bugetare născute după data de 16 martie 2020. Cererile sub 100 lei vor fi respinse.

De asemenea, persoanele juridice trebuie să achite integral până la data depunerii cererii sau cel târziu până la data de 31.12.2021 obligaţiile principale fiscale sau nefiscale faţă de bugetul local. Este vorba de majorări de întârziere în cuantum minim de 1.000 lei existente în sold la data cererii și cele născute pe durata valabilității prezentei scheme de minimis, aferente unor obligații fiscal-bugetare născute după data de 16 martie 2020. Firmele nu trebuie să se afle în stare de insolvenţă, lichidare, dizolvare, afacerea să nu fie condusă de un administrator sau lichidator judiciar, să nu aibă restricţii asupra activităţilor sale comerciale iar acestea să nu fie puse la dispoziţia creditorilor. Cererile sub 1.000 lei vor fi respinse.

Cererile pot fi descărcate de la adresa: http://oradea.ro/cereri-si-formulare-tip/directia-economica și se depun la ghișeele 3 sau 4, respectiv pot trimise prin e-mail primarie@oradea.ro sau prin poștă.

Total
1
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Studenții din Timișoara au câștigat primele două locuri la concursul internațional organizat de Bosch la Cluj

Articolul următor

Autotehnorom a finalizat șoseaua care străbate Maramureșul istoric

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share