Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Autotehnorom a finalizat șoseaua care străbate Maramureșul istoric

Consorțiul condus de societatea de construcții Autotehnorom Suceava a raportat terminarea lucrărilor la un drum vizat  să stimuleze dezvoltarea turismului în județ.

Reabilitarea Drumului Județean 186, sectorul Bârsana (DJ185) – Strâmtura – Rozavlea – Șieu – Bogdan Vodă – Dragomirești – Săliștea de Sus – Săcel (Drumul Național 17C), a fost finalizată. Proiectul este de o importanță majoră pentru dezvoltarea județului și a turismului din Maramureșul istoric, precum și pentru bunăstarea cetățenilor din această zonă, susțin autoritățile județele

DJ 186 (52 km) străbate de la Vest la Est Maramureșul istoric, de la intersecția cu DN 18, aflată în Vadu Izei, până la intersecția cu DN 17C din localitatea Săcel, de-a lungul râului Iza. Lungimea tronsonului de drum reabilitat și finalizat este de 39 km. Obiectivul principal al investiției îl reprezintă creșterea gradului de accesibilitate a locuitorilor din această zonă a județului și sporirea siguranței circulației.

Categoriile de lucrări efectuate vizează, pe lângă reabilitarea părții carosabile, lucrări de reabilitare la 108 podețe și 10 poduri între 5 și 54 m. Drumurile laterale au fost amenajate pe o lungime variabilă de până la 10 m, pe o lățime cuprinsă între 2,75 și 6 m. Au fost amenajate parcările și stațiile de autobuz și s-au realizat parapete, marcaje rutiere și indicatoare de circulație.

“Mai avem multe proiecte importante pentru dezvoltarea județului nostru, pe care sunt sigur că le vom duce cu succes la bun sfârșit, pentru că maramureșenii merită condiții decente de viață și un trai mai bun, aici, acasă” – Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean

Valoarea proiectului este de 120 de milioane de lei. Finanțarea a fost realizată, în cea mai mare parte, din fonduri guvernamentale gestionate de Ministerul Lucrărilor Publice și Administrației, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Lucrările au fost executate de Autotehnorom (lider de asociere, Blue Company, Opr Asfalt, Obras Publicas Y Regadios, Road Design.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Anularea majorărilor pentru orădenii care își achită restanțele până la 31.12.2021

Articolul următor

Energynomics organizează la Oradea conferința „Digitalizare și Eficiență energetică”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share