Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noua șosea din Parâng a fost deschisă oficial traficului rutier

Proiectul de modernizare a DJ 709 F: DN7A – Cabana Rusu – Masivul Parâng, km 6+600 – km 10+325, derulat de Consiliul Județean Hunedoara a ajuns la final.  La recepția au fost prezenți Daniel George Surdu, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, parlamentari, primarii orașelor și municipiilor din Valea Jiului etc.

Primăria Municipiului Petroșani este partener în acest proiect, în cadrul căruia a pus la dispoziție suprafețele de teren din domeniul public necesare amenajării șoselei montane care ajunge la cota 1600.

„Acest drum este o investiție foarte importantă în contextul dezvoltării turismului în Valea Jiului. Atât turiștii, cât și localnicii se pot bucura de un drum modern, care asigură un acces sigur și confortabil. Ne așteptăm la o creștere semnificativă a numărului de turiști și la dezvoltarea stațiunii. Nu ne oprim aici, am solicitat administrației locale o porțiune de teren pentru a amenaja și aici o parcare de 100 de locuri”, a declarat președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Lucrările au început în toamna anului 2018, în baza unui contract de finanțare derulat prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2, în valoare de 17,9 milioane de lei. Proiectul a vizat lărgirea părții carosabile la patru metri și turnarea de covor asfaltic, amenajarea de rigole betonate, construirea de podețe, ziduri de sprijin și montarea de parapet de siguranță. Pentru ca sporturile de iarnă să poată fi practicate în cele mai bune condiții, au fost construite și două tuneluri auto pe sub pârtia de schi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Operatorul regional de apă și canal din Timiș a semnat un nou contract de extindere a rețelelor de apă și canal, în valoare de 25, 3 milioane de lei

Articolul următor

Sibiul, pregătit să găzduiască cel mai mare eveniment european dedicat drumeției

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share