Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Operatorul regional de apă și canal din Timiș a semnat un nou contract de extindere a rețelelor de apă și canal, în valoare de 25, 3 milioane de lei

Cinci localități din Timiș vor beneficia de servicii de canalizare și alimentare cu apă, după ce operatorul regional de specialitate, societatea timișoreană Aquatim, a semnat contractul de execuție pentru lucrări, în valoare de 25,3 milioane de lei. Investiția face parte din „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020”, parte a Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Astfel, a fost semnat cu Asocierea Valnel Construct SRL, Art Construct Timis SRL, Terra Dinamic SRL, contractul de lucrări „Execuție rețele de apă și canalizare Deta, Opatița, Banloc, Livezile, Gătaia”, în valoare de 25.399.996,07 lei, fără TVA. Durata contractului este de 24 luni perioada de execuție, urmate de 36 de luni perioada de garanție.

Locuitorii celor cinci localități vizate de contractul menționat mai sus vor beneficia de reabilitarea și extinderea rețelelor de transport și distribuție a apei, respectiv peste 26 km de conducte noi pentru apa potabilă. În ceea ce privește canalizarea, se vor extinde și reabilita peste 18 km de rețele, se vor monta 7 stații de pompare a apei uzate și se vor realiza 2,5 km de conducte de refulare.

„Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020” are o valoare totală de 180 milioane de euro, din care 135,6 milioane de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 30,4 milioane euro de la bugetul de stat, 3,2 milioane de la bugetul local și 10,8 milioane euro co-finanțare Aquatim. Obiectivul este dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată în Timișoara și în 81 localități din județul Timiș.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Finanțele măresc plafonul de garantare pentru creanțele de la City Insurance

Articolul următor

Noua șosea din Parâng a fost deschisă oficial traficului rutier

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share