Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Apele Române simulează inundarea a două județe din Transilvania

Administrația Bazinală a Apelor Someș Tisa (ABAST) finalizează un exercițiu de simulare a producerii de inundații în bazinele hidrografice Someșul Mic și Someș – județele Cluj și Sălaj.

Exercițiul se desfășoară în perioada 22-24 septembrie, iar parametrii ipotezei de producere a inundațiilor sunt depășirea pragurilor critice de precipitații sub formă de averse de ploaie căzute pe solul umed; instabilitate accentuată a vremii cu intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, grindină; atingerea și depășirea cotelor de inundație și de pericol (cod roșu).

Scopul acțiunii de simulare a producerii de inundații și accidente la construcții hidrotehnice este de verificare a modului de funcționare a fluxului informațional operativ pentru transmiterea atenționărilor și avertizărilor hidrometeorologice până la nivelul comitetelor locale pentru situații de urgență și de cunoaștere a procedurilor elaborate pentru managementul riscului la inundații.

De asemenea, sunt vizate conlucrarea tuturor structurilor implicate în gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații și întocmirea rapoartelor operative privind efectele fenomenelor hidrometeorologice periculoase până la nivelul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor. În urma exercițiului, ABAST va consemna termenele și responsabilitățile pentru remedierea eventualelor deficiențe semnalate și propuneri pentru îmbunătățirea activității de management al situațiilor de urgență.

Total
1
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ZETEA Prin trecut, prezent și în viitor ...aceasta este povestea care nu poate fi spusă în câteva cuvinte și care se scrie neîncetat...

Articolul următor

Huf România sărbătorește extinderea fabricii și aniversarea a 15 ani de activitate

Citește și:
Total
1
Share