Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

La Cluj apartamentele se cumpără cu banii jos

Dezvoltatorul imobiliar Călin Vișan arată că majoritatea locuințelor din zona Clujului sunt cumpărate din fondurile proprii ale investitorilor.

“Majoritatea clujenilor cumpără cu banii jos de la noi. Fiind proiecte centrale cererea este foarte mare și munca este grea și atunci sigur că avem pretenții ca oamenii să ne finanțeze și noi să profităm de aceste finanțări și să putem dezvolta mai multe proiecte în paralel. Cam aceasta a fost strategia. Asta am făcut până acum”, a spus fondatorul Solaris Real Estate Investments, la Napoca FM.

“De multe ori nu avem loc de organizare pentru șantier. Suntem nevoiți să închiriem parcele de la vecini sau să facem înțelegeri cu ei. Încercăm să închiriem și de la primărie, dar aceasta îți închiriază un trotuar și nu te lasă să deranjezi traficul. Ne adaptăm la fiecare situație. Atunci când cumpărăm, să nu îl luăm dacă știm că tehnic nu se poate construi acolo. Căutăm această soluție din faza din care cumpărăm terenul”.

El a precizat că dezvoltatorii imobiliar ar putea direcționa din profit către comunitate. “Fiecare dezvoltator are suficient profit pe proiecte încât să poată da o parte din acești bani înapoi comunității. Cererea aceasta ar trebui să fie compensată. Să nu pară a fi un efort sau o donație. Dacă ai 100 de apartamente poți da un apartament sau două pentru persoanele cu situaţii sociale dificile”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Recrutări de personal de bord în trei orașe din Ardeal și Banat

Articolul următor

ZETEA Prin trecut, prezent și în viitor ...aceasta este povestea care nu poate fi spusă în câteva cuvinte și care se scrie neîncetat...

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share