Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Complexul President din Băile Felix are acum și spital de recuperare – President Medcenter

Nici că se putea o vreme mai frumoasă de toamnă decât cea de sâmbătă, 25 septembrie 2021, pentru inaugurarea unuia dintre cele mai moderne spitaluri de recuperare din sud-estul Europei, President Premium Medcenter. Situat la ieșirea din Băile Felix spre Deva, spitalul este o investiție 100% românească, de circa 40 milioane lei, din surse private și fonduri guvernamentale nerambursabile.

Ideea acestui spital mi-a venit în urmă cu 10 ani la o discuție cu directorul meu de complex, Dumitru Fechete, când ne gândeam ce investiții majore se pot face în zona Felixului. Atunci ne-am gândit prima dată la aquaparkul pe care îl știți și după aceea la ce poate să meargă în Băile Felix, folosind factorul termal. Acest proiect l-am început greu, dar l-am avut în program, și uite că am reușit să-l facem. Am muncit mult și sperăm să vină și rezultatele, a declarat Jean Podilă, patronul Complexului President, în cuvântul său.

Primarul Cristian Laza și Jean Podilă au tăiat panglica oficială

Primarul comunei Sânmartin, Cristian Laza, l-a felicitat pe investitor, spunând că o investiție de o asemenea anvergură este fără precedent în comună, în ultimii 30 de ani. „Pentru această realizare a fost nevoie de o rețetă câștigătoare. Un om de succes, care a reușit să creeze un adevărat imperiu. Domnului Podilă îi mulțumesc pentru tot ce a realizat pentru comuna noastră”, a declarat Cristian Laza.

Lucia Sîrb, care conduce Divizia Medici a Băncii Transilvania, partener în realizarea proiectului, l-a felicitat, de asemenea, pe investitor pentru proiectul finalizat. Prezența mea aici este o consecință a faptului că atât Banca Transilvania cât și Spitalul President împărtășim aceleași valori și avem multe similitudini. Suntem bancă și spital, lideri la nivel de sud-est al Europei, lider pe plan local. Avem în permanență aceeași grijă pentru clienții și pacienții noștri. Dorim să asigurăm sănătatea antreprenorială și medicală a mediului de afaceri din țara noastră. Și nu în ultimul rând, este o investiție 100% românească cu sprijinul Băncii Transilvania, bancă românească. Dezideratul Spitalului President este armonie între trup, suflet și minte, care este definiția stării de bine. Iar faptul că noi suntem aici o verigă importantă, ne aduce o mare bucurie. Misiunea noastră nu s-a terminat aici, așa cum spunea și domnul Podilă. Vom fi în continuare alături de Spitalul President, de medicii lui și, evident, de pacienții care vor trece pragul acestui spital.

Spital modern

Personalul tânăr al spitalului este condus de reputatul medic Marius Căprar

Directorul medical al spitalului este reputatul medic Marius Căprar. Personalul President Premium Medcenter este în procent foarte mare format din tineri profesioniști, care vor beneficia pe parcusul timpului de traininguri medicale complexe, prezidate de profesori cu o experientă profesională internațională.

Spitalul de recuperare President Premium Medcenter are o capacitate de 144 de paturi, cu saloane de 1 sau 2 paturi, și următoarele compartimente: Compartiment de recuperare neurologică cu o capacitate de 74 de paturi; Compartiment de recuperare cardiovasculară cu o capacitate de 25 de paturi; Compartiment de recuperare respiratorie cu o capacitate de 10 paturi; Compartiment de recuperare stări posttraumatice, secție ortopedică cu o capacitate de 30 de paturi și Compartiment de reumatologie cu o capacitate de 5 paturi

De asemenea, este disponibil un segment de tratament ambulator, cu o capacitate de 300 de pacienți pe zi. Baza de tratament dispusă pe două nivele cuprinde: bazine de hidrokinetoterapie cu apă termală, săli de kinetoterapie, terapie robotică, masaj terapeutic, aerosoloterapie, electroterapie, împachetări cu parafină și nămol, dușuri subacvale și băi galvanice, laseroterapie, laborator pentru stimulare transcraniană cu impulsuri electrice/electromagnetice repetitive, săli de terapie ocupațională și ergoterapie, cabinete de psihologie, psihoterapie, logopedie, stomatologie, medicină sportivă și multe altele.

Dotări de ultimă generație

Spitalul beneficiază de o dotare de excepție, de la aparatură de diagnostic și explorări funcționale (CT, Rx, ecograf) până la aparatură de tratament medical de înaltă specialitate, cu componente unice sau foarte rare în România: sistem de evaluare a echilibrului static și dinamic, aparate computerizate de izokinezie și mobilizare a coloanei vertebrale, sistem de recuperare cu ajutorul realității virtuale VRRS, sistem robotizat de recuperare a mersului, etc.

Spitalul de recuperare President Premium Medcenter dorește să fie un spital de referință pentru zona de Sud- Est a Europei, scopul să fiind de a realiza o armonie între suflet, minte și trup, ceea ce reprezintă starea de sănătate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cum se plătesc impozitele la Cluj: cetățenii – 88%, firmele – 82%

Articolul următor

Romanian Workplace Management Forum - ROWMF 2021, la a treia ediție

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share