Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cum se plătesc impozitele la Cluj: cetățenii – 88%, firmele – 82%

Numărul clujenilor care și-au achitat impozitele online a crescut cu 61% față de aceeași perioadă a anului trecut.

30 septembrie este termenul scadent pentru plata impozitelor şi taxelor locale pe al doilea semestru din anul fiscal 2021. Pentru neachitarea obligațiilor fiscale principale la termen, din 1 octombrie, se vor calcula majorări de întârziere de 1% pe lună şi fracţiune de lună, până la data stingerii sumelor datorate.

Gradul de încasare a impozitelor/taxelor pe 2021 la persoane fizice este de 88%, iar la persoane juridice este de 82%, conform statisticilor municipalității. Numărul clujenilor care și-au achitat impozitele online a crescut cu 61% în comparație cu intervalul similar din 2020.

Modalitățile de achitare a impozitului, puse la dispoziția contribuabililor de către municipalitate sunt platforma de contact taxe a instituției; scanarea codului QR de pe înștiințarea de plată a impozitelor cu virament de pe telefonul mobil; pe platforma Ghișeul.ro; direct la ghișee.

Din acest an municipalitatea a extins comunicarea online cu publicul prin intermediul dosarului digital al cetățeanului, cu crearea unui cont în relația cu instituția pe portalul acesteia, la secțiunea taxe și impozite.

Total
1
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Huf România sărbătorește extinderea fabricii și aniversarea a 15 ani de activitate

Articolul următor

Complexul President din Băile Felix are acum și spital de recuperare - President Medcenter

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share