Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Birouri de tip co-working și sală de conferințe în Palatul Baroc din Oradea

În ședința Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului (CMUAT) de săptămâna trecută s-a aprobat refuncționalizarea subsolului Palatului Episcopiei Romano-Catolice (Palatul Baroc – fostul sediu al Muzeului Țării Crișurilor), în sensul amenajării mai multor încăperi cu destinația de co-working.

Termenul „co-working” definește un spațiu partajat, care poate fi folosit de firmele aflate în căutarea unui birou, un spațiu în care acestea pot să conlucreze și să colaboreze.

Episcopia Romano-Catolică ne-a solicitat avizul pentru câteva mici modificări la proiectul de reabilitare a Palatului Episcopal. Acestea privesc redeschiderea a trei ferestre zidite în perioada dinainte de anul 1989, rețeaua de instalații sanitare, dar și câteva modificări solicitate de ISU Bihor. Practic, modificările la proiect privesc zona de parter, etajul I și etajul II – unde se va amenaja o sală de conferințe de 160 mp, cu grupurile sanitare aferente. Separat s-a propus refuncționalizarea subsolului palatului, pentru care Episcopia va solicita o nouă autorizație de construire pe baza unui proiect tehnic”, a precizat Arhitectul Șef al Primăriei Oradea, Radu Fortiș.

Astfel, la subsol se va amenaja o sală multifuncțională (practic o încăpere necompartimentată cu o suprafață de 360 mp, situată în jumătatea din aripa estică a palatului, înspre Șirul Canonicilor), trei birouri de tip co-working, fiecare dintre acestea având între 30 – 50 mp, un coridor tot cu funcțiunea de co-working în suprafață de 220 mp, la care se adaugă grupuri sanitare și anexe.

Această refucționalizare a spațiului subsolului vine tot în întâmpinarea nevoilor mediului de afaceri, mai ales a micilor întreprinzători.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Accace România a înregistrat afaceri de 1,6 milioane de euro în primul semestru, în creștere cu 10% față de prima jumătate a anului 2020

Articolul următor

VGP is looking forward to EXPO REAL 2021 in Munich

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share