Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Producătorii de medicamente: fabricile vor primi facturi duble la energie

Guvernul va trebui să găsească soluții pentru unitățile de producție afectate de majorarea prețurilor la energia electrică activă, susține președintele Patronatului de Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER), Dragoș Damian.

Mai multe fabrici din țară au primit notificare de dublare a prețului la energia electrică activă – informația fiind confirmată PRIMER de 15 directori de unități de producție din România, din mai multe domenii – operabilă de la 1 ianuarie 2022 sau 1 noiembrie 2021, aceasta însemnând puține zile în care se poate negocia.

“Suntem la 600-700 lei / MWatt, dar în 2022 se poate ajunge și la 1.000. Ironia face că multe fabrici să fi decis cu câteva luni în urmă, când au început scumpirile, să treacă de la contracte fixe la piață liberă, ascultând de autorități în loc de furnizori, care au dat atunci recomandarea corectă: “luați acum și așa, va fi mai rău”. O altă ironie face că unii operatori industriali să fie notificați despre creștere deși au contracte fixe pentru încă o perioadă lungă”, a atenționat Damian.

El spune că există posibilitatea ca operatorii de producție să transfere tarifele mai mari către clienți, crescând prețurile, în cazul în care cererea o va permite, alții vor avea impact în profit – deci mai puțini bani pentru veniturile bugetare din impozit, unii vor închide, unele multinaționalele vor regândi operațiunile de aici, din cauza creșterilor costurilor de producție, simultan cu majorarea salariului minim.

Oficialul PRIMER a sugerat optimizarea politicii energetice a României, respectiv a unor resurse (cărbune, apă, gaz, petrol), chiar și tranzitoriu, cerând acordul Uniunii Europene, până vor intra banii pentru programul european Green Deal și se va face trecerea țării la energie neconvențională, recurgerea la contracte fixe la operatorii industriali.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Autoworld a lansat oficial showroom-ul Volvo din Cluj-Napoca și modelul XC60 Facelift Hybrid

Articolul următor

ATP Bus e-UpCity, autobuzul electric românesc, va fi testat la Cluj-Napoca

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share