Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministrul clujean al agriculturii și-a dat demisia

Adrian Oros, ministru al agriculturii şi dezvoltării rurale, a anunțat că își depune demisia din funcția în care a fost învestit în 2019.

Acesta consideră că pentru actualul guvern agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi. Bugetul ministerului pentru acest an reprezintă 60% din execuţia bugetară din 2020, „cu efecte asupra programelor aflate în derulare, iar la rectificarea bugetară, a primit o sumă infimă, absolut insuficientă”.

“În Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură, deşi în primul draft trimis la Comisia Europeană, în noiembrie 2020, PNRR conţinea un proiect complex pentru gestionarea apei în agricultură (irigaţii, desecare/ drenaj şi sistem antigrindină), de 6,5 de miliarde euro, proiect asumat în programul de guvernare, alături de reţeaua de depozitare, procesare si distribuţie a produselor româneşti, alt proiect care nu a mai avut loc în PNRR”, susține Oros.

El acuză și proliferarea intermediarilor în domeniu. “Nu există suficientă determinare pentru eradicarea activităţii samsarilor, a vânătorilor de subvenţii şi a pieţei negre, care afectează fermierii corecţi. Astfel, orice subvenţie, orice formă de sprijin devine ineficientă”, spune demnitarul demisionar.

Acesta a relevat și aspectele pozitive ale activității sale la minister. “Am avut onoarea și norocul să cunosc oameni deosebiți, profesioniști, atât în guvern, în MADR sau în mediul asociativ. M-am bucurat să pot promova pe toți cei întâlniți în deplasările prin țară, fermieri români care performează, exemple de succes”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Managerii din industrie, construcții, servicii și comerț sunt optimiști

Articolul următor

Traseu de Off-Road amenajat dintr-o stână la Căianu Mic

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share