Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cum se va construi la Cluj. Trei principii enunțate de primărie

Mai multe filtre vor fi aplicate la Cluj-Napoca dezvoltărilor imobiliare pentru a putea obține autorizațiile de construire.

Acestea au fost enunțate de primarul Emil Boc în fața specialiștilor din Comisia de Urbanism și Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei, într-o ședință dedicată proiectelor mari propuse în oraș, conform Actual de Cluj.

Primarul a solicitat CTATU să verifice portabilitatea arterelor și să se asigure că toată lumea ajunge pe asfalt acasă, să aibă în vedere dotările aduse prin proiecte pe baza analizelor sectoriale prezentate de proiectanți (școală, grădiniță la 15 minute de mers pe jos, zone verzi, parcuri) și să se asigure că toate dezvoltările sunt corelate cu proiectele majore ale primăriei (centura metropolitană, trenul metropolitan, metroul).

„Ne uităm la fiecare lucrare care este portabilitatea arterelor, care e capacitatea prognozată. Doi. Este creșă, grădiniță, școală la 15 minute de mers pe jos, este parc, în baza analizelor sectoriale. Trei. Corelarea cu proiectele majore ale primăriei (centura metropolitană, trenul metropolitan, metroul)”, spune Boc.

„Pe umerii primăriei apasă dezvoltarea orașului iar dacă la această masă nu sunt oameni responsabili, nu vom reuși. Știu că este o presiune mare, chiar și de la consilierii locali. Presiunea însă se oprește în fața calității vieții, lumea trebuie să înțeleagă acest lucru. Dacă nu veți înțelege, o să vă pun această întrebate la nesfârșit – dvs. nu trăiți în Cluj-Napoca, nu veți cum este traficul în fiecare zi?

Nu voi semna nimic dacă nu voi fi baricadat cu toate studiile. Nu cedez presiunilor. Să nu vă lăcomiți la lucruri mari, ci faceți lucruri mici, sustenabile pe termen mediu sau lung. Nu unii suntem la încasat iar alții, din pix, multiplică blocuri și cartiere fără să țină cont de oraș. Voi întoarce toate proiectele până când se respectă condițiile amintite!”, amenință primarul.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

TeraPlast intră la Bursa din Viena

Articolul următor

ASF: Tarife maximale pentru RCA

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share