Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Inel rutier metropolitan pentru o mai bună mobilitate în sudul Oradiei

Un inel rutier metropolitan în lungime de 20 de kilometri va fi realizat în partea de sud a Oradiei.

Inelul rutier va avea două benzi, câte una pe sens, va fi clasificat ca drum județean și va asigura o mai bună mobilitate a persoanelor și a mărfurilor în Zona Metropolitană a Municipiului Oradea (ZMO). Acesta este un proiect convenit cu Primăria Municipiului Oradea și primăriile comunelor din ZMO, respectiv Oșorhei, Sânmartin și Nojorid.

Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, a explicat traseul noului drum: „Inelul metropolitan va pleca de la o distanță de aproximativ 10 kilometri de Oradea, de la intrarea în Oșorhei dinspre Cluj-Napoca, va ajunge, ocolind Alparea, în zona stațiunii Băile Felix, la intrarea dinspre Beiuș. Drumul Național 76 va fi traversat în acea zonă cu un viaduct înspre localitatea Cordău. În continuare, acest inel metropolitan va merge înspre comuna Nojorid, ocolind satul Apateu, și va face joncțiunea cu drumul național înspre Arad și cu viitorul drum expres Oradea – Arad, pe teritoriul comunei Nojorid”.

Inelul rutier metropolitan ar urma să fie finanțat prin Programul Național de Investiții (PNI) Anghel Saligny, în care fiecare unitate administrativ-teritorială are alocată o sumă minimă recomandată.

„În baza acestei sume, am luat decizia să ne asociem, în așa fel încât să putem realiza acest proiect important. Finanțarea acestui drum va fi asigurată din cotele care sunt dedicate Consiliului Județean Bihor, o sumă de 140 de milioane de lei, cu TVA, și suma alocată Municipiului Oradea, adică 43 de milioane de lei, cu TVA. La această valoare se va adăuga o confinanțare pe care o va asigura CJ Bihor. În total, estimăm că acest proiect va costa aproximativ 200 de milioane de lei, adică în jur de 40 de milioane de euro”, a precizat Ilie Bolojan.

Studiul de Fezabilitate va fi efectuat în lunile următoare, ca în primăvara anului viitor să fie aprobați indicatorii tehnico-economici și să fie demarată procedura de licitație pentru proiectare și execuție.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Consilierii județeni au aprobat înființarea companiei aeriene locale Air Oradea

Articolul următor

CNIPMMR a lansat „Carta Albă a IMM-urilor din România 2021”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share