Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CNIPMMR a lansat „Carta Albă a IMM-urilor din România 2021”

Miercuri, 29 septembrie 2021, a avut loc lansarea lucrării „Carta Albă a IMM-urilor din România 2021”, ediţia nr. 19, realizată de Consiliul Naţional al IMM-urilor din România (CNIPMMR) în parteneriat cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Lucrarea reprezintă cea mai aprofundată analiză a sectorului IMM din România ce prezintă situația de ansamblu a mediului de afaceri în anii 2020 și 2021, impactul COVID, dificultățile cu care se confruntă IMM-urile, nevoile și sursele lor de finanțare, modalitatea în care inovează, intenția de accesare de fonduri nerambursabile sau criteriile de care țin cont în alegerea partenerului de business, constituind baza pentru propuneri de strategii cu privire la viitoarele direcţii de susţinere şi dezvoltare ale mediului de afaceri românesc.

În cadrul evenimentului au avut intervenții: Florin Jianu, președinte CNIPMMR, prof. Univ. Dr. Ovidiu Nicolescu, Virgil Popescu, ministrul Energiei și Ministrul interimar al Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale, reprezentanți ai altor ministere și ai mediului de afaceri și bancar.

Suntem la a 19-a ediţie a Cartei Albe a IMM-urilor, deci al 19-lea an fără întrerupere de realizare a acestei Carte Albe. De-a lungul timpului, au fost intervievaţi aproximativ 18.000 de întreprinzători, Carta Albă a fost tradusă în 6 limbi de circulaţie internaţională, a avut 1.300 de studenţi pe teren care au cules date. Ştim că este o culegere şi o analiză complexă, de aceea este realizată de specialiştii CNIPMMR. Ca urmare a Cartei Albe, avem mii de propuneri legislative şi de propuneri de politici publice care au reieşit”, a afirmat miercuri preşedintele CNIPMMR, Florin Jianu, la evenimentul de lansare.

În cadrul lucrării au fost semnalate următoarele aspecte:

Principalele evoluţii contextuale cu influenţă negativă asupra activităţii IMM-urilor: pandemia de coronavirus – 67,74%, birocraţia excesivă – 39,96%, predictibilitatea redusă a mediului pentru IMM-uri – 39,61%, politicile statului de sprijinire a firmelor și populației in contextul actual – 38,53%, insuficienta capacitate a guvernului, parlamentului etc. de a gestiona problemele economice – 34,41%;

Incertitudinile evoluțiilor viitoare (semnalată în 51,08% din IMM-uri), scăderea cererii interne (46,59%), pregătirea şi menţinerea personalului (43,55%), birocraţia (41,94%), concurenţa neloială (40,86%), creşterea nivelului cheltuielilor salariale (35,66%), fiscalitatea excesivă (30,82%) sunt principalele dificultăţi în activitatea IMM-urilor;

– Doar 7,90% din organizaţii au estimat că evoluția mediului de afaceri va fi favorabilă dezvoltării business-urilor lor;

– 31,53% dintre aceştia nu intenţionează să acceseze fondurile structurale în 2021;

– 46,59% dintre IMM-uri se vor autofinanța în anul 2021.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Inel rutier metropolitan pentru o mai bună mobilitate în sudul Oradiei

Articolul următor

Pădurile-parc ale Clujului, realizate din bani europeni

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, anunță că Gaël Hili a fost numit Președinte și CEO de către Consiliul de Administrație începând cu 1 octombrie 2024. Hili se va alătura echipei de management din cadrul grupului Syngenta și își va desfășura activitatea în Tel Aviv.
Citeste mai mult

Președinte nou la ADAMA: Gaël Hili

ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, a anunțat că Gaël Hili este numit de…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share