Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Asociația OncoHelp readuce brahiterapia în Timișoara

Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp, care face pași importanți pentru a deveni cel mai mare Centru de Radioterapie din România, pune la dispoziția pacienților un nou serviciu și anume brahiterapia.

Această metodă de radioterapie este, după mai mult de 20 de ani, din nou disponibilă în Timișoara și este aplicată de către specialiștii Centrului de Oncologie OncoHelp folosind o dotare unică în partea de Vest a țării. Este vorba despre aparatul de ultimă generație Varian Gamamed Plus IX echipat cu tehnologie HDR și PDR, a cărui sursa de iradiere este IR192, ceea ce permite efectuarea procedurilor cu tehnica 3D. Brahiterapia presupune o colaborare interdisciplinară între specialiști în radioterapie, fizică medicală, dozimetrie, anestezie și terapie intensivă, chirurgie, ginecologie și urologie.

Acest serviciu este gratuit pentru toți pacienții asigurați care se adresează Centrului de Oncologie OncoHelp, brahiterapia fiind folosită ca tratament în patologia oncologică a tumorilor în stadii incipiente, dar poate fi aplicată și ca tratament asociat în cazul tumorilor de dimensiuni mari.

Prin acest tip de tratament se livrează doze mari de radiații direct la nivel tumoral, protejând astfel structurile sănătoase din organismul pacientului. Selectarea cazurilor pentru care este eficient acest tip de tratament se realizează în baza ghidurilor și protocoalelor terapeutice în vigoare.

“Am reușit, prin implementarea unui proiect de cercetare, achiziționarea aparaturii necesare aplicării tratamentului prin brahiterapie, reușind astfel să readucem după mai bine de 20 de ani această metodă terapeutică în Timișoara, în condițiile în care este disponibilă  în foarte puține centre din țară. În acest moment, în cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp brahiterapia va fi aplicată doar pentru tratamentul cancerelor din sfera ginecologică, dar ne propunem să ne dezvoltăm astfel încât să mărim plaja de patologii oncologice pentru care acest tratament este necesar și eficient. Este o șansă în plus pentru pacienți, care, ani la rând, au fost direcționați către alte centre din țară, ceea ce a determinat decalaje în efectuarea tratamentului oncologic” a declarat Dr. Anca Croitoru – Șef al Secției de Radioterapie.

 La ora actuală, Centrul de Oncologie OncoHelp tratează un număr mare de pacienți oncologici nu doar din județul Timiș ci și din județele Caraș – Severin, Arad, Hunedoara, Mehedinți, Gorj, iar numărul celor care se adresează Centrului este în pemanentă creștere. În prezent, în cadrul Laboratorului de Radioterapie OncoHelp sunt tratați, folosind cele cele 2 acceleratoare existente în acest moment, un număr mediu de 125 de pacienți pe zi. Pe lângă aceștia, alți aproximativ 50 de pacienți sunt consultați zilnic în regim ambulator.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Universitatea Tehnică va intra în trei clustere europene

Articolul următor

Halep vs Emma. Vedete de 60 de milioane $ la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share