Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Life Is Hard va intra pe piața principală la bursă

Informaticienii din Florești vor face un pas înainte pe piața de capital

Conducerea Life Is Hard (LIH), companie de tehnologie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB), a aprobat divizarea nominală a acțiunilor de la 1 la 0,5 lei și trecerea pe piața principală.

De demersul de divizare vor beneficia toți acționarii care au cumpărat titluri până la data de 18 ianuarie 2022 și sunt înregistrați în Registrul Acționarilor la 20 ianuarie 2022, data efectivă a plății urmând să fie 21 ianuarie 2022.

„Split-ul este un mod de a facilita tranzacționarea acțiunilor. Ne dorim să le oferim investitorilor noștri mai multă flexibilitate în ceea ce privește portofoliile pe care le dețin, iar divizarea acțiunilor va contribui, în perspectivă, inclusiv la creșterea nivelului de lichiditate” – Cătălin Chiș, președintele LIH

În privința trecerii pe piața de capital reglementată, Chiș estimează că se va concretiza la începutul anului 2023. Ambele decizii sunt luate în contextul în care valoarea companiei a crescut constant, ajungând la 58 de milioane de lei, iar o consolidare orientativă a cifrei de afaceri arată peste 15 milioane la nivelul tuturor deținerilor companiei în primul semestru din  2021.

Cifrele înregistrate sunt urmarea noii strategii de dezvoltare, care vizează, din 2020, consolidarea fundamentului LIH și creșterea competențelor prin fuziuni și achiziții. Compania s-a extins pe trei zone noi – telecomunicații și comerț electronic – prin preluarea fondului de comerț APS și TreeComm, respectiv achiziția a 100% din acțiunile Innobyte. Primul pas pentru extindere a fost intrarea în acționariatul Performia Finance, companie de servicii și consultanță financiară.

Campania de achiziții a LIH continuă în următoarele 12 luni, iar compania vizează jucători din tehnologie cu competențe complementare. Pentru acest an LIH și-a propus să atingă afaceri consolidate de 30 milioane lei, iar până în 2022 capitalizarea să ajungă la 100 de milioane.

LIH este prima companie românească de software listată la BVB – Piața AeRO și are expertiză avansată în dezvoltarea de proiecte de digitalizare pentru companii și comunități. Recent, a fost desemnată de către BVB drept una dintre cele 20 de companii care fac parte din indicele BET AeRO, ce urmează a fi lansat în 11 octombrie 2021.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

O nouă stație termică geotermală, de circa 4 milioane de euro, la Oradea

Articolul următor

Antreprenorii din Maramureș, orientați virtual prin hățișul fiscal

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share