Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

 .lumen, care produce ochelari pentru nevăzători, premiat într-o competiție globală 

EIT Health a anunțat că startup-ul românesc .lumen (Dotlumen S.R.L.) care produce ochelari pentru nevăzători, este unul dintre cei 21 de câștigători ai rundei inaugurale a premiilor Healthy Longevity Catalyst Awards. Premiile fac parte din Healthy Longevity Global Competition, o competiție globală, multianuală, care premiază soluțiile inovatoare dezvoltate pentru susținerea îmbătrânirii sănătoase.

 

În urma rundei, fiecare dintre cele 21 de startup-uri câștigătoare au primit un Premiu Catalyst oferit de EIT Health alături de o finanțare în valoare de până la 50.000 de euro pentru dezvoltarea produsului sau a serviciului lor. Lista completă a startup-urilor premiate poate fi găsită aici.

Startup-ul românesc selectat, .lumen, produce ochelari ce folosesc tehnologie AI pentru a ajuta persoanele cu deficiențe de vedere să se deplaseze. Prin soluția produsă, compania își propune să preia și să îmbunătățească beneficiile oferite nevăzătorilor de către un câine-ghid.

Fondată de Academia Națională de Medicină din Statele Unite ale Americii, competiția Healthy Longevity Global Competition se desfășoară de doi ani și face apel la echipe și profesioniști din diverse domenii precum știință, medicină, tehnologie, finanțe sau științe sociale să-și înscrie ideile inovatoare. Competiția este structurată pe trei niveluri de premiere: prima etapă – Catalyst Awards, a doua etapă – Accelerator Award și a treia etapă, Grand Prize.

EIT Health administrează și finanțează Catalyst Awards, participând la prima etapă a competiției globale ce vizează găsirea de soluții imediate pentru combaterea efectelor îmbătrânirii în întrega lume, oferind o oportunitate pentru echipele participante să se concentreze asupra sănătății și bunăstării fizice, mentale și sociale a oamenilor pe măsură ce aceștia înaintează în vârstă.

Printre cele 21 de startup-uri selectate se află și echipa .lumen din România, țară înclusă în Schema de Inovare Regională (RIS) a EIT Health, o inițiativă care poate contribui semnificativ la dezvoltarea ecosistemelor de inovare în regiunile emergente din Uniunea Europeană. Prin implicarea Freshblood, hub-ul local al EIT Health, proiectele sprijinite vor avea acces la rețelele paneuropene a celor mai bune universități, companii și programe ale acestora.

„Suntem extrem de încântați că această competiție a adunat proiecte inovatoare foarte valoroase în domeniul sănătății, din care am ales cele mai bune idei și echipe pentru a le finanța și pentru a le ajuta să-și dezvolte produsele. Astfel, ne propunem ca noile soluții să ajungă la cât mai mulți oameni care să se bucure de beneficiile lor. Îmbunătățirea calității vieții pentru toți cetățenii europeni, mai ales pe măsură ce aceștia înaintează în vârstă, reprezintă pentru noi toți o prioritate, dar și o provocare, iar soluțiile dezvoltate cu ajutorul tehnologiei medicale sunt cheia unei îmbătrâniri sănătoase”, a declarat Tamas Bekasi, RIS Business Creation Manager la EIT Health InnoStars.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Criptomoneda românească LANC va putea fi achiziționată direct cu cardul bancar, din peste 180 de țări

Articolul următor

Cum se pot reduce facturile tuturor consumatorilor cu 40-59%, fără subvențiile promise?

Citește și:
Populaţia rezidentă a județului Cluj, conform rezultatelor definitive ale RPL 2021, este de 679.141 persoane, în scădere cu 11.965 față de recensământul din octombrie 2011.
Citeste mai mult

Clujul a pierdut 12.000 de locuitori

Institutul Naţional de Statistică a publicat primele rezultate definitive ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor (RPL), runda 2021. Populaţia…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share